Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istraživanje

Dalmatincima zdrava prehrana najbitnija, Slavoncima najmanje

hrana
Arhiva VL
03.10.2011.
u 13:00

Istraživanje je pokazalo da se sport i rekreacija smatraju važnijima u Sloveniji i Srbiji nego u Hrvatskoj

U Hrvatskoj zdravu prehranu najviše ističu Dalmatinci, njih 92 posto, dok se zdrava prehrana najmanje spominje u Slavoniji (73 posto) te Lici (66 posto). Najnovije je to istraživanje koje je provela GfK Grupa, a na temu "Na koji se način brinemo o svom zdravlju". Istraživanje su proveli i na području Slovenije i Srbije i to na uzorku od tisuću ispitanika.

Zdrava prehrana važna je za 81 posto ispitanika u dobi od 15 do 17 godina te za 84 posto ispitanika starijih od 55 godina.

Istraživanje je, nadalje, pokazalo da se sport i rekreacija smatraju važnijima u Sloveniji i Srbiji nego u Hrvatskoj. Hrvati, naime, smatraju lijekove na recept drugim najvažnijim načinom brige o zdravlju, dok su u Sloveniji na trećem mjestu biljni lijekovi, a u Srbiji dodaci prehrani, odnosno vitamini i minerali.

Sport i rekreacija važni su za 58 posto muškaraca, a s njima mišljenje dijeli i 40 posto žena. U Slavoniji se pak sportu pridaje manja važnost nego u drugim hrvatskim regijama i za taj se izbor odlučuje tek 37 posto ispitanika.

Dodatke prehrani najviše preferiraju osobe između 25 i 34 godine, njih 40 posto, te 37 posto osoba starijih od 65 godina. Biljni lijekovi najviše su istaknuti u Istri i Primorju (37 posto) te među 27 posto žena i isto toliko osoba u dobi od 35 do 54 godine.

Alternativnoj medicini vjeruje tek 5 posto građana u Hrvatskoj, a najviše je istaknuta u Istri i Primorju (oko 10 posto).

Ključne riječi

Komentara 2

CU
cunt
00:19 04.10.2011.

isto ko i rad..........................................................

TO
Toplitze
11:03 07.10.2011.

To vam je tako, kad mi je djete bilo bolesno,obišavši mnoge bolnice i liječnike i probavši kojekakve lijekove ništa nije pomoglo. Medicina-tapkanje u mraku. Na kraju dijete izlječeno alternativnom medicinom i lijekom sa istočnog balkana. Na kraju doktori kažu znali smo mi za to ali mi nitko nije smio reći ni uputiti na to jer oni NE priznaju alternativnu medicinu, znači moje dijete nije bilo važno, FUJJJJJJJ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije