Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
danas U VEČERNJEM

Dalija Orešković – životna priča nove političke zvijezde

28.10.2018.
u 00:02

I mediji i javnost pamte da je u svojem mandatu na čelu tog tijela “opalila” po novčaniku gotovo sve SDP-ove ministre na vlasti.

Od trenutka kad je Dalija Orešković najavila da ulazi u politiku, interes za nju kao trenutačno najsvježije novo lice ne jenjava. Svi njezini javni nastupi prate se s punom pozornošću, a osim medija, ima i pozornost velikog dijela javnosti. Mnogi je podržavaju, vide u njoj kandidatkinju koja bi mogla donijeti željenu promjenu, no mnogi je i kritiziraju, pogotovo zbog njezine kritike na račun predsjednice države.

Gostujući u emisiji Nedjeljom u 2 njezin je rad ocijenila „nulom“, a kazala je i da ne zna zamagljuju li predsjednici pogled umjetne trepavice ili je potkapacitirana, zbog čega su kritičari Dalije Orešković uvjereni da je posrijedi i osobni animozitet prema predsjednici.

Za većinu, Dalija Orešković je oštra, koncizna i jasna, ali i naoko poprilično hladna bivša šefica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa na čije je čelo došla između gotovo 200 kandidata koji su se javili na javni natječaj 2013. godine. I mediji i javnost pamte da je u svojem mandatu na čelu tog tijela “opalila” po novčaniku gotovo sve SDP-ove ministre na vlasti. HDZ-ovci su joj na tome tada “pljeskali” dok i sami nisu došli na vlast, a samim time i na dnevne redove sjednica Povjerenstva.

Štedjela nije ni lijeve ni desne, mnogima se zamjerila, vjerojatno najviše predsjednici države Kolindi Grabar-Kitarović, koja se na tapetu našla nekoliko puta, tako da je malo onih kojima, nakon petogodišnjeg mandata, nije odgovarao „odstrel“ Dalije Orešković. Kao što je još manje onih kojima danas odgovara njezin najavljeni politički angažman. Orešković za sada o svojim budućim političkim planovima malo toga otkriva. Zna se da su joj ključni cilj idući parlamentarni izbori, no mnogi vjeruju da bi se lako mogla upustiti u okršaj i s aktualnom predsjednicom u borbi za Pantovčak, iako ona sama, za sada, takve najave odbacuje.

Oni koji se s njom druže privatno tvrde da Dalija s televizije nema baš nikakve veze s Dalijom koju oni poznaju.

>>Cijeli tekst čitajte u nedjeljnom Večernjem listu ili u e-izdanju!

Od ostalih tema izdvajamo

>>Opet propala smjena. Bernardića ovaj put spasili Komadinini ljudi iz Rijeke

>>Haradinaj: Četiri generacije moje obitelji bili su katolici

>>Zlatna legenda Hajduka: Zlatko Vujović: Tukli su me kao vola u kupusu, a ja sam im za kaznu zabijao golove

>>Tonči Huljić.: Nema ova zemlja ekskluzivnost za budalaštine, cijela se civilizacija urušava

Ključne riječi

Komentara 111

Avatar rubinet
rubinet
19:29 27.10.2018.

nove političke zvijezde? nemojte ....molim vas...nemojte

KA
kamenjar0404
19:46 27.10.2018.

Čuj zvijezda,jel mislite petokraka zvijezda ili crvena zvezda !!!

KO
koraknaprijed
19:35 27.10.2018.

Dalija napravila istu kobnu grešku na svojem prvom javnom nastupu kao Lignja Josipović sa BARBIKOM,bye,bye.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije