Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KORUPCIJA I PRAVOSUĐE

Dalija Orešković saborskim zastupnicima: 'Vi ste ti u koje građani više nemaju povjerenje'

Dalija Orešković
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
1/3
16.11.2019.
u 13:20

Tema sjednice čiji je video Orešković objavila bila je zaštita neovisnih institucija i povratak povjerenja građana u sustav.

Predsjednička kandidatkinja Dalija Orešković objavila je video s tematske sjednice Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije i istaknula kako Hrvatska treba neke nove ljude. 

- Ako želimo pronaći rješenje moramo krenuti od točne dijagnoze, a ta je da ste vi ti političari u koje građani više nemaju povjerenje. I vi ga više ne možete vratiti. Hrvatska treba neke nove ljude, drugačije od većine onih koji u Hrvatskom saboru danas sjede, rekla sam u lice saborskim zastupnicima na sjednici Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije. Govorila sam onako kako mislim da bi govorio svatko od vas da ima ovakvu priliku. - stoji u statusu koji je objavila Dalija Orešković. 

 

Na početku videa Orešković se zahvalila što je pozvana na tematsku sjednicu Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije.

- Upravo je ovo mjesto, tijelo i vrijeme kada nešto treba reći i ja sam u poziciji nekoga tko može govoriti na temelju iskustva i zanja u praksi, a više nisam vezana onim okovima i načinom izražavanja koji bi bio primjeren za jedno neovisno državno tijelo i državnu instituciju. - kazala je Dalija Orešković i unaprijed se ispričala što će njezine riječi u uvodu zvučati pomalo gordo i grubo. 

Tema sjednice je bila zaštita neovisnih institucija i povratak povjerenja građana u sustav. 

- Za početak, moramo pogledati istini u oči i jasno odgovoriti na pitanje zašto su građani to povjerenje uopće izgubili. Izgubili su ga zato što Hrvatskom u posljednja tri desetljeća vladaju dva politička kartela, jedan okupljen oko HDZ-a, a drugi okupljen oko SDP-a. Najveće korupcijske afere počinili su članovi upravo ovih političkih grupacija, a pritom je preveliki broj slučajeva pogotovo protiv članova HDZ-a koji su pokazali svu nemoć, slabost i potkapacitiranost državnih institucija, neučinkovitost pravosuđa, licemjerje i nakaradnost sustava u cjelini - navela je Orešković u videu. 

Komentara 22

JA
Jazo
13:29 16.11.2019.

Gospođa Dalija trebala bi početi od svoje dijagnoze.. toliko ogorčenu i nervoznu osobu dugo nisam vidio

BO
bolonjez
13:31 16.11.2019.

Dalija treba shvatiti da politika jednostavno nije mjesto za nju. Narod želi ljude koji se bave afirmativnom politikom, koji imaju idelje i volju, a ne one koji samo zlobno sjede i pljuju po apsolutno svemu, koji nikoga i ništa ne podržavaju i koji jedan konkretan plan do sada još nisu iznijeli!!

BA
barbaizamerike
16:02 16.11.2019.

Od cega ta Dalija sad zivi I sta radi osim sto mlati praznu slamu I ko je financira?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije