Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nino Lučić

Dalija Orešković: Optuženi odvjetnik nije član i neće biti dio Starta

Dalija Orešković
Foto: Boris Ščitar/Večernji list
1/4
17.04.2019.
u 11:11

Sumnja se da je Lučić oštetio jednu austrijsku banku za više od 940.000 kuna.

Nakon što su u javnost dospjele optužbe protiv varaždinskog odvjetnika Nine Lučića, protiv kojeg se na Općinskom sudu u Varaždinu vodi postupak zbog zlouporaba povjerenja u poslovanju, oglasila se predsjednica Starta Dalija Orešković.

- U povodu vijesti objavljene u medijima iz koje proizlazi da je varaždinski odvjetnik Lučić optužen za kaznena djela, ističemo kako nam ova okolnost nije bila poznata. Prilikom okupljanja inicijativnog odbora iz kojeg će se formirati tijela stranke, postupali smo u dobroj vjeri na temelju informacija koje su nam bile dostupne - napisala je na Facebook profilu Dalija Orešković te dodala:

- Ovim putem ujedno se zahvaljujemo građanima i medijima koji su nas upozorili na ovu nesretnu okolnost. To je uloga istraživačkog novinarstva - da nas uči odgovornosti i tjera da budemo bolji. Ovo samo pokazuje što javnost od Starta očekuje, a mi ćemo biti dosljedni u onome što predstavljamo. Ne ulazeći u pitanja presumpcije nevinosti, zbog same činjenice postojanja sumnje u kazneno djelo obavještavamo javnost da Nino Lučić nije član niti će biti dio Starta

 

Sumnja se da je oštetio jednu austrijsku banku za više od 940.000 kuna. Lučić je bio predsjednik gradskog odbora SDP-a, koji je Zoran Milanović raspustio 2010. godine, nakon čega je prešao u HSLS i još neke inicijative. D. Orešković ga je u Varaždinu 13. travnja predstavila kao jednog od inicijatora osnivanja ogranka Starta u tom gradu.

Komentara 3

DD
dr dragon
13:14 17.04.2019.

Dalija je samo jedan krak sdp a mislim da joj to nije previše pametno!

UJ
ujo41
20:05 17.04.2019.

flundra bijedna

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije