Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obračun

Dalija Orešković ministru Kuščeviću: Je li njemu dobro? Ne zna mi ni ime izgovoriti

Dalija Orešković
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
21.11.2018.
u 12:51

Kad više nisam bila u Povjerenstvu, javno me zvao da kao ekspert sudjelujem u radnoj skupini za novi zakon o sukobu interesa, a sad tvrdi da sam politizirala to tijelo, kaže Orešković

Ministar uprave Lovro Kuščević jučer je želio reći nešto o Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa na čelu s Natašom Novaković, ali govorio je o bivšoj predsjednici Daliji Orešković, na što je ona reagirala.

– Moram se zapitati je li njemu dobro. Nije znao ni moje ime izgovoriti. A ne idu mu ni pravo, matematika ni logika – rekla je za Novi list Dalija Orešković i dodala:

– Prisjećam se kako me, kad više nisam bila u Povjerenstvu, javno zvao da kao ekspert sudjelujem u radnoj skupini za novi zakon o sukobu interesa, a sad tvrdi da sam politizirala to tijelo. Ja sam u međuvremenu ostala ista osoba. A to što se Kuščević poziva na pravničke krugove, da možda nije u pitanju odvjetnički ured Borisa Šavorića? U svakom slučaju, moramo se suprotstaviti barbarskim pritiscima ove vlasti na rad neovisnih institucija. Tim bahatim, bezobraznim političarima treba reći: "Tko ste vi da se usuđujete ovako nastupati?"

Inače, HDZ je praktički otvoreno priznao da je pogriješio kad su za predsjednicu Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa odabrali Natašu Novaković.

Iz jučerašnjih izjava ministra Kuščevića moglo se iščitati kako su vjerovali da će Nataša Novaković biti bitno drukčija od svoje prethodnice na mjestu predsjednice Povjerenstva, što zasad nije slučaj.

>> Pogledajte svađu Grmoje i Zekanovića u Saboru

Komentara 41

HR
Hrvatska
13:21 21.11.2018.

Blijeda pametnjakusa haha. Srecom neradnica je dobila nogu iz povjerenstva.

AN
aniva
13:23 21.11.2018.

Ova žena iskače i iz paštete

ZA
Zagy154
13:39 21.11.2018.

ova zena ima ozbiljnih problema(u glavi)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije