Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Goranko Fižulić:

‘Dalić i Ramljak trebali su otići prije jedanaest mjeseci kad je počeo roll-up’

Goranko Fižulić
Foto: Tatjana Tadic/PD/PIXSELL
1/5
14.05.2018.
u 17:13

Fižulić spominje tri scenarija, pa i taj da krenu predstečajne nagodbe i stečaj. Pita što će biti sa savjetnicima

Plenković je morao žrtvovati Martinu Dalić jer je cijela priča došla do vrata njegova ureda. Mi sad razgovaramo o nečemu što se dogodilo prije jedanaest mjeseci, i Martina Dalić i Ante Ramljak trebali su otići u vrijeme roll-up kredita, komentira poduzetnik Goranko Fižulić koji je prvi upozorio na sve nelogičnosti vezane uz kreditiranje kompanije pod prinudnom upravom.

Ostavka Martine Dalić imat će utjecaja i na sam proces nagodbe, a ni Fižulić nije siguran što će se dalje događati s Agrokorom te opisuje tri moguća scenarija. Jedan je da se nagodba provede u planiranome roku i da premijer uvjeri aktere da je sve što se radilo bilo ispravno uz male greške u koracima. Drugi je da se produlji rok za nagodbu do kraja godine, a kao treća mogućnost da se sve vrati pod okrilje sudova, odnosno da se provedu predstečajne nagodbe ili pak stečaj, komentira Fižulić.

Sporni izvršitelji

Također postavlja se pitanje i što će biti sa savjetnicima koji su uključeni u cijelu priču i koji su ostali raditi i nakon što se povukao Ante Ramljak.

– Oni su ostali izvršitelji nečega što je najspornije u cijelome procesu – kaže Fižulić te objašnjava da su unutar roll-up kredita osnovni problem jamstva koja su dala društva kćeri za koje nije bilo protučinidbe. Fižulić ponavlja da premijer nije ni blizu toga da može reći kako država neće imati financijskih obveza jer će većina nezadovoljnih vjerovnika pokušati od države naplatiti štetu sudskim putem.

Da nagodba ne ide prema planu, pokazuje i to što se još nije formiralo stalno vjerovničko vijeće pa će se vjerojatno ići na produljenje roka za nagodbu do kraja godine. Ostavka M. Dalić za premijera Plenkovića tek je mali predah.  

Goranko Fižulić
1/10

Komentara 14

CV
cvikcange
17:32 14.05.2018.

Goranko je "vrhunski stručnjak". A tek žena mu. Iiii-ju-ju

DA
DarthVader
17:46 14.05.2018.

Javio nam se Goranko. Isuse Kriste.

DR
droza
17:50 14.05.2018.

Evo ga! Pametnjajović koji je uspio u svom životu satrati dvije perspektivne tvrtke.. Nisam ni mislio da će ovo sve proći bez njegove "stručne" analize..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije