Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
145 19°C
  • Bruno_Bear1:

    Najveći problem u našem društvu je nerad. Svi znaju da se u ni jednoj državi prosječno ne živi tako dobro sa tako malo rada, a to najbolje znamo mi koji smo radili vani i ovdje.

  • stefj:

    Svako rasterećenje i veće primanje za zaposlenike je super mjera. No, kako drastično raste rashodovna strana proračuna i izdaci za zaposlene u državnim i javnim strukturama, nema šanse da se maknemo s dna EU-a... Godinama su vlade vodile politiku u ... prikaži još! dogovoru sa sindikatima državnih i javnih službi, i to nas je dovelo tu gdje smo, na samo dno. Budući da se ta politika i dalje nastavlja, nema niti teoretske šanse za veći rast, kao niti to da nas Bugarska ne prestigne. Možemo samo nagađati da li će to biti slijedeće godine ili malo poslije... Bez bitnih reformi nema naprijed. Treba reforma zdravstva i mirovinskog, treba ugasiti gomilu paradržavnih struktura, treba prestati financirati gomilu udruga, a da ne pričamo o tome da treba smanjiti birokraciju... Marić tu radi nešto, može se reći da mešetari porezima, malo popusti na jednom kraju, zategne na drugom, ali samo porezima i minimalnim plaćama ne može se puno napraviti. I drugi ministri trebaju napraviti nešto, a ne samo to da grabe sve više iz proračuna za svoj resor. Ili da kupuju glasove nekim novim pravom, pravilom, naknadom ili tko zna čime... Kao što nam svi govore, osnovni problemi Hrvatske danas su 1. državna i javna služba, 2. antipoduzetnička klima, 3. energetika, pa onda sve ostalo. Nije nimalo bez veze što nas investicije zaobilaze u širokom luku...

  • rimac444:

    Još jedan hvalevrijedan potez ove vlade koja je spasila državu od bankrota.. Mjera za dobrobit radnika i poslodavaca, umjesto da čujemo pozitivna rzmišljanja, naši medii predvođeni JRT-om traže samo sindikalne parazite i sličnu bagru da pljuju po svemu pozitivnom što radi vlada.

Još iz rubrike Vijesti

3
EKSKLUZIVNO: ŽELJKO KERUM

'Ne želim na listi likove poput bračnog para Raspudić, oni samo filozofiraju, nitko živ ih ne razumije'

Proljetni pljusak u Zagrebu
vremenska prognoza

Djelomice sunčano uz moguće pljuskove: Promjenjivo se vrijeme nastavlja i za vikend

Donald Trump
Donald Trump:

'Ovo je važan dan za Georgea Floyda, ovo je važan dan za sve'

5