Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUTRA U VEČERNJEM

Dali otkaze te krenuli u privatni biznis s 55.000 kuna poticaja

Josip Aladrović
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
07.10.2019.
u 21:31

Stručno osposobljavanje dobilo konkurenciju u poticajima za samozapošljavanje koji su postali najpopularnija mjera na državnoj burzi nezaposlenih, mjeru koristi 7024 korisnika

Koristeći poticaje za samozapošljavanje koji se dijele preko burze nezaposlenih u prvih osam mjeseci ove godine privatni biznis pokrenula su točno 4964 građanina. Poticaji iznose od 55.000 do 70.000 kuna, a ako se više nezaposlenih upusti u zajedničku poslovnu avanturu, država ih podržava (za pet osoba) sa do 275 tisuća kuna. Poticaji za samozapošljavanje trenutačno su najpopularnija mjera državne aktivne politike zapošljavanja, koja je gotovo potpuno istisnula nekad popularno stručno osposobljavanje za zapošljavanje.

Dovoljan dan na burzi

U ovom trenutku mjeru aktivno koristi sedam tisuća građana, i to njih pet tisuća koji su startali ove godine i oko dvije tisuće prenesenih iz prošle godine. Lani se udio korisnika samozapošljavanja u ukupnim mjerama zapošljavanja kretao oko 16 posto, a ove godine narastao je na četvrtinu! Ove godine u mjere je uključeno oko 20 tisuća nezaposlenih osoba, a iz prošle godine preneseno ih je oko četiri tisuće.

Cijeli tekst pročitajte u sutrašnjem izdanju Večernjeg lista!

Ne propustite i druge teme:

-  Pacijent stoji 6214 kuna, dvostruko više nego 2002.

- Most je podržao Škoru pa ja izlazim iz stranke     

- Kako do 10.000 potpisa bez infrastrukture stranke

- Dalmacija voli vatrene, oni su magnet kao Rolling Stonesi!     

Ključne riječi

Komentara 4

MA
Markos
23:37 07.10.2019.

2500 dalo otkaze? Dakle MOŽE SE i nije treba samo sjediti otvorenih usta kao pingvin iza kompjutera po cijele dane i mudrovati po online portalima kako ništa ne valja, kako ti nitko ne ubaci ribu u usta. Tko se pronađe u tome neka malo razmisli...očito ima ljudi sa petljom, nekom idejom ili nekom vizijom.

Avatar JPlesi
JPlesi
05:53 08.10.2019.

sve je to lijepo o dobro no možda i isplativije u NEKOM DRUGOM ŽIVOTU I NEKOM DRUGOM VREMENU danas samo ponor i još veči glib U OVOJ DRŽAVI ILI U NEKOJ DRUGOJ KAD VLADAJU MASONI I NJIHOVE ZAJEDNICE ovo je samo propast koja će kad tad zahvatiti te jadne ljude....ŽELIM IM SVU SREĆU I PUNO ZARADE ….

RP
rpzagreb
12:07 08.10.2019.

Čista manipulacija i samoveličanje. Stvarni i realni rezultat toga će se ubrzo vidjeti. Dali su morali potpisati bjanko mjenice za tih 55000 kuna poticaja? Kako će i od čega plaćati sve ove poreze i silne parafiskalne namete da bi isti vladajući mirno živjeli.......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije