Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAKCIJA NA VISOKE BROJKE

Dali građanima rok: 'Ako je prošlo 7 mjeseci od prethodne doze, smatramo ih necijepljenima'

People wearing protective face masks make their way next to the Parthenon temple atop the Acropolis hill, in Athens
Foto: LOUIZA VRADI/REUTERS
1/3
09.01.2022.
u 15:28

Atena i Solun, drugi najveći grad u Grčkoj, gdje živi gotovo polovica sveukupnog stanovništva Grčke najpogođeniji su varijantom omikron, kažu vlasti.

Svi oni koji do 1. veljače ne prime dopunsku ili booster dozu cjepiva protiv covida-19, u Grčkoj više neće moći pristupiti mjestima rezerviranim za cijepljene osobe, rekao je u nedjelju grčki ministar zdravstva Thanos Plevris.

“Od 1. veljače će se svi oni koji nisu primili dopunsku dozu cjepiva protiv koronavirusa, a nakon što je prošlo 7 mjeseci od prethodne, druge doze, smatrati necijepljenima”, rekao je Plevris u programu tv Ant1.

"Potvrda će biti valjana i dalje jer je riječ o europskom certifikatu koji vrijedi 9 mjeseci, no te osobe više neće moći koristiti prednosti poput pristupa zatvorenim prostorima rezerviranim za cijepljene osobe", dodao je.

VIDEO: Ubrzano širenje omikrona širom svijeta: Broj zaraženih sve više raste, obaraju se rekordi

U Grčkoj je dosad protiv covida cijepljeno više od 7 milijuna od ukupno 11 milijuna stanovnika, a više od 3,9 milijuna ljudi primilo je i dopunsku dozu.

Suočena s naglim porastom broja zaraženih varijantom omikron grčka je vlada 29. prosinca najavila niz novih restriktivnih mjera, među kojima se našla i zabrana puštanja glazbe u barovima i restoranima, a sve da bi ograničila izlaske za proslavu Nove godine.

Rad na daljinu u javnom i privatnom sektoru porastao je s 20 posto na 50 posto. FFP2 maska ​​ili dvije kirurške zaštitne maske, jedna preko druge, postale su obvezne za osoblje ugostiteljskog sektora te za odlazak stanovnika u supermarkete ili vožnju javnim prijevozom.

Od početka pandemije u Grčkoj su evidentirana ukupno 1,489.024 slučaja zaraze koronavirusom.

Atena i Solun, drugi najveći grad u Grčkoj, gdje živi gotovo polovica sveukupnog stanovništva Grčke najpogođeniji su varijantom omikron, kažu vlasti.

Zdravstvene su vlasti 14. prosinca izvijestile o rekordnih 130 smrtnih slučajeva od posljedica covida u 24 sata. Broj svakodnevno evidentiranih smrtnih slučajeva od tada je pao ispod 100.

U subotu je od posljedica covida umrlo 65 ljudi, a u zemlji je dosad zabilježeno 21.328 smrtnih slučajeva.

VIDEO: Od ponedjeljka nove mjere: Ograničavaju se javna okupljanja, pojačana uporaba maski

 

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Europsko-Balkanska Ljubav
Europsko-Balkanska Ljubav
06:57 10.01.2022.

Dali građanima rok: 'Ako je prošlo 7 mjeseci od prethodne doze, smatramo ih necijepljenima' i treba obavezno to implementirati i na jugo balkanu jer ako je od prethodne domoljubne doze prošlo više od tri mjeseca treba građana obavezno poslati na domoljubni koncert Marka Perkovića Thompsona, Bore Đorđevića ili Cece da ne skrene sa domoljubnog puta i počne razmišljati trezveno, logično i čestito.

MI
mirkec68
07:50 10.01.2022.

heheheh🐑🐑🐑

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije