Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Dalaj Lama stigao u Washington, u Bijeloj kući primit će ga Obama

dalaj-lama
AFP
18.02.2010.
u 09:13

Kina, koja optužuje Dalaj Lamu da promiče neovisnost Tibeta, ranije je pozvala Bijelu Kuću da otkaže Obamin sastanak s Dalaj Lamom koji je već doputovao u Washington.

Američki predsjednik Barack Obama primit će danas tibetanskoga vjerskog vođu 14. Dalaj Lamu Tenzina Gyatsoa u Bijeloj kući. Očekuje se da će odluka Bijele kuće o primanju Dalaj Lame dodatno pojačati napetosti između Sjedinjenih Država i Kine, prenosi agencija Reuters.

SAD želi pomoć Kine u rješavanju nuklearne prijetnje Irana i Sjeverne Koreje, kao i kod pitanja ekonomske krize i klimatskih promjena.

Odnosi između SAD-a i Kine narušeni su nakon nedavne najave Obamine administracije o prodaji 6,4 milijarde dolara oružja Tajvanu, koji Kina smatra svojom odmetnutom pokrajinom.

Kina, koja optužuje Dalaj Lamu da promiče neovisnost Tibeta, ranije je pozvala Bijelu Kuću da otkaže Obamin sastanak s Dalaj Lamom koji je već doputovao u Washington.

Tibetanskog vjerskog vođu primiti će i američka državna tajnica Hillary Clinton.

Ključne riječi

Komentara 14

14
14words
10:16 18.02.2010.

Zar Obama nije prvi Josipovićev čestitar kako su nas obavijestili naši vrli mediji,zar on kao takav štovatelj lika i djela našeg predsjednika ne bi trebao prisustovati inauguraciji umjesto da se sastaje sa nekakvim Dalaj lamom.

Avatar Bjesomar
Bjesomar
10:48 18.02.2010.

Jako los tajming. Mogu se sad ameri pozdraviti sa kineskom podrskom oko sankcija Iranu. Moze biti da je to samo opipavanje snaga za neki veci okrsaj. Sve mi se cini da nije Iran glavna meta amera vec Kina .

OB
-obrisani-
11:27 18.02.2010.

Citam da je na zapadu opalo provaljivanje po kucama.Lopovi kazu da im se ne isplati rizikovati zatvor za jeftinu Kinesku robu koju posle ne mogu prodati...Ovo da se nasmejete...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije