Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dogovor s vođama

Dalaj lama ostavit će upute za reinkarnaciju ako bude potrebe

lama
AFP
26.09.2011.
u 12:02

Dalaj lama želi završiti započeto i prekinuti drevnu tradiciju po kojoj se svaki dalaj lama reinkarnira u tijelu muškog djeteta

Dalaj lama objavio je da će, u slučaju ponovne reinkarnacije, ostaviti točne pisane upute o cijelom procesu, ali smatra kako za to još godinama neće biti potrebe.

Tibetanski duhovni vođa, javlja AP, naglasio je kako će se, kada mu se približi 90., konzultirati s budističkim znanstvenicima kako bi procijenili ima li potrebe za nastavak "institucije" Dalaj lame. Podsjetimo, Dalaj lami je 76 godina.

Ovu je vijest Dalaj lama objavio nakon sastanka s vođama četiriju budističkih sekti, i to prvog nakon svibanjske uloge da ga se u političkom smislu proglasi ravnopravno izabranim premijerom.

Nakon njegove izjave Kina je Dalaj lamu prozvala separatistom iako dobitnik Nobelove nagrade za mir tvrdi da samo traži povećanje tibetske autonomije.

Peking je jasno poručio da će biti snažno uključen u izbor sljedećeg dalaj lame zbog čega trenutačni želi završiti započeto i prekinuti drevnu tradiciju po kojoj se svaki dalaj lama reinkarnira u tijelu muškog djeteta.

Ključne riječi

Komentara 11

DA
danebi
22:11 27.09.2011.

Slusajte vi Dalaj Lamu i slusajte Papu...pa da cujete koje galaksije u pitanju inteligencije postoje. Papa mu nije ni mali prst.

OB
-obrisani-
12:49 26.09.2011.

Amerikanci i Britanci bi zeljeli da ovaj covjek zavlada Tibetom pa da baci zemlju u XII jesto stoljece........ Oni bi to nazvali demokracijom.

SE
serđo
12:43 26.09.2011.

budalaj llama

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije