Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nagodila se

Žena koja je splitskom kirurgu dala 3000 eura mita oslobođena optužbi

Ilustracija
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
29.10.2019.
u 18:01

Cijelu priču Ljubica Adžaip otkrila je novinarima emisije Provjereno nakon smrti svog supruga krajem prošle godine.

Tri tisuće eura mita dala je Ljubica Adžaip bivšem šefu splitske kardiokirurgije dr. Cristianu Bulatu kako bi operirao njezinog supruga Ivana. Samo pet dana nakon podizanja optužnice Adžaip se nagodila se s USKOK-om pa ju je danas Županijski sud proglasio krivom za davanje mita, ali oslobođenom od kazne.

Njezin branitelj Nenad Banovac potvrdio je za Dalmatinski portal da je došlo do sporazuma s USKOK-om te da je postupak zaključen. Današnja presuda otvara mogućnost da Adžaip na suđenju dr. Bulatu bude ispitana kao svjedokinja, a branitelj dr. Bulata Vinko Ljubičić smatra da je ovim sporazumom USKOK kompromitirao iskaz Ljubice Adžaip te da se presuda protiv njegovog klijenta nikako ne može temeljiti isključivo na njezinom svjedočenju. 

- Očito je da se USKOK sve radi kako bi došao do osuđujuće presude, no u spisu nema relevantnog dokaza za takvo što -  kazao je Ljubičić za Dalmatinski portal.

U optužnici se Adžaip i dr. Bulata tereti za davanje, tj. primanje mita zbog pacijenta Ivana Adžaipa koji je bio u kritičnom stanju i mogao je umrijeti tijekom operacije.  Nakon što je primio tisuću eura dr. Bulat zakazao je operaciju nakon koje mu je isplaćeno još dvije tisuće eura, navodi USKOK.

Cijelu priču Ljubica Adžaip otkrila je novinarima emisije Provjereno nakon smrti svog supruga krajem prošle godine. 

USKOK je predložio da se dr. Bulatu oduzme imovinska korist od tri i pol milijuna kuna jer nije uspio pojasniti razliku u imovini i prikazanim prihodima. 

Ključne riječi

Komentara 4

SM
san.martino
18:43 29.10.2019.

Nagradno pitanje,zasto kirurzi i drugi lijecnici ipak ostaju u hrvatskoj unatoc puno vecim placama u inozemstvu?

DO
doktorica
18:24 29.10.2019.

nikakav novac ne može garantirati život

Avatar jumanji
jumanji
18:51 29.10.2019.

što mi se gade ljudi što primaju i plaćaju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije