Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
testirano ih je 12

Đakovački samostan ne zna kako je došlo do zaraze: 'Sestre su se pridržavale mjera'

Svečana povorka sudionika 52. Đakovačkih vezova
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/3
23.06.2020.
u 11:19

Napominju kako je u samostanu trenutno oko 180 sestara, a prosječna dob je 69 godina

Đakovački samostan Milosrdnih sestara sv. Križa u utorak je potvrdio da je deset sestara pozitivno na koronavirus, ali ne zna na koji način je došlo do zaraze.

U nedjelju 21. lipnja četiri sestre dobile su temperaturu o čemu su obavijestile svoju liječnicu koja je potom izvijestila epidemiologa. Nakon toga testirano je ukupno 12 sestara od kojih je deset pozitivno, priopćio je samostan.

"Ne znamo na koji je način došlo do kontakta s koronavirusom, jer su se cijelo vrijeme epidemije sestre pridržavale mjera. Od danas je svaka sestra u samoizolaciji, nemamo nikakvih zajedničkih aktivnosti. Isto tako, do daljnjeg je zatvoren Dnevni boravak centra 'Amadea' i Dječji vrtić 'Sunčev sjaj Nazaret'", izvijestili su iz samostana.

Napominju kako je u samostanu trenutno oko 180 sestara, a prosječna dob je 69 godina. 

"Ovim putem molimo javnost za razumijevanje u ovim za nas nimalo lakim trenucima. Postupat ćemo dalje prema uputama epidemiologa, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.", poručili su iz đakovačkog samostana Milosrdnih sestara sv. Križa.

Osječko-baranjski županijski Stožer Civilne zaštite za 12 sati najavio je konferenciju za novinare. 

VIDEO: Đakovo je novo žarište koronavirusa gdje je zaraženo desetak časnih sestara

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Posjetio Titov muzej-tko sam?
Posjetio Titov muzej-tko sam?
11:47 23.06.2020.

Možda će biti negativne ako ih se ponovo testira.

Avatar balen
balen
15:14 23.06.2020.

A zarazile se po Duhu Svetom! Ili se nisu dovoljno molile. Ili...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije