Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poruka veteranima

Đakić odgovorio na poziv iz Srbije: Dok nema priznanja agresije, poklona žrtvama i pronalaska nestalih nema nikakvih razgovora

josip đakić
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
05.10.2016.
u 13:13

Đakić je komentirao i izjave predsjednika Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata Josipa Klemma

Invalidi Domovinskoga rata ne prihvaćaju nikakve razgovore sa srbijanskim ratnim veteranima sve dok Srbija ne prizna da je izvršila agresiju na Hrvatsku i pokloni se žrtvama, te dok se ne pronađu nestali, izjavio je danas Hini predsjednik HVIDR-e Josip Đakić.

"Dok nema priznanja agresije, poklona žrtvama i pronalaska nestalih nema nikakvih razgovora", rekao je Đakić te naglasio da o tome sa srbijanskom stranom trebaju razgovarati službene hrvatske vlasti, a ne branitelji. "Službene vlasti prvo neka ishode sve što trebaju priznati srpske vlasti", dodao je.

Klemm ne govori u ime invalida Domovinskog rata

Upitan za komentar inicijative iz Srbije za sastankom njihovih veterana i branitelja iz Hrvatske, te izjave predsjednika Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata Josipa Klemma da će do takvog sastanka sigurno u budućnosti doći, Đakić odgovara kako Klemm ne govori u ime invalida Domovinskog rata.

"Ne znam s kime je Klemm to dogovarao, ne znam koga on zastupa i u čije ime govori. U ime 37.000 invalida Domovinskog rata, koje ja zastupam, to sigurno ne stoji“, rekao je Đakić.

Smatra da je politika Srbije i srbijanskih veterana i danas jednaka onoj iz vremena kada su bili agresori na Hrvatsku. "Ti veterani su bili sastavni dio srbijanskih vlasti u vremenu paravojnih formacija i agresije na Hrvatsku, zajedno sa sadašnjim predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem i premijerom Aleksandrom Vučićem. Jednako su četnici i jedni i drugi", ustvrdio je Đakić.

U petak se u Poreču održavaju Sportske igre u organizaciji HVIDR-e na kojima će biti tisuću sudionika i tamo će se HVIDR-a jasno očitovati o prijedlozima koje ne prihvaća, najavio je Đakić.

Komentara 7

Avatar kriticko_razmisli
kriticko_razmisli
14:08 05.10.2016.

Tako je!!!

SD
sdpesticid
14:30 05.10.2016.

zašto rh do sada nije proglasila četničku organizaciju zločinačkom odnosno terorističkom, etnocidnom i genocidnom jer u svemu su sudjelovali ?

CR
CROLINDA
14:40 05.10.2016.

Hrvatska je već država bez dostojanstva ovako još uvijek nedekomunizirana i nedetitoizirana ali da hrvatski branitelji pregovaraju s agresorima to je prevršilo svaku mjeru vrijeđanja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije