Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
otvoreno pismo

'Dajte udruzi 'Lunjo i Maza' potporu i adekvatan smještaj'

Srećka i Zvrka  (1)
Iz albuma volontera
29.05.2013.
u 14:24

Hoće li odlukom općine Lovran udruga "Lunjo i Maza" morati iseliti iz zgrade koju je koristila tijekom mnogih godina uspješnog rada na zaštiti životinja, pita Dunja Rajter

Zabrinuta za sudbinu Liburnijske udruge \"Lunjo i Maza\" pokroviteljica Udruge za unapređenje projekta zaštite životinja u Hrvatskoj Dunja Rajter uputila je otvoreno pismo Primorsko-goranskoj županiji, gradonačelnicima i načelnicima Opatije, Lovrana, Matulja i Mošćeničke Drage. Pismo prenosimo u cjelosti.

\"Poštovani gospodine Komadina, poštovani gradonačelnici navedenih općina, Pišem Vam danas svima ovo otvoreno pismo iz duboke zabrinutosti za opstanak udruge \"Lunjo i Maza\" kao i zbog u opasnost dovedene skrbi o napaćenim životinjama na području Liburnije. S time je vezan i strah da će se odlukom općine Lovran da se udruga \"Lunjo i Maza\" mora iseliti iz zgrade koju je koristila tijekom mnogih godina uspješnog rada na zaštiti životinja još više pogoršati patnje uličnih životinja. Obrazloženje da bi se vojarna u derutnom stanju koristila kao dom za lokalna društva nije vjerodostojno zbog nedostatka potrebnih financijskih sredstava.

S udrugom \"Lunjo i Maza\" surađujemo već nekoliko godina i možemo samo pohvaliti njihov profesionalan i uspješan rad na zaštiti životinja. Ova udruga zaslužuje da upravo javne službe podržavaju njezin rad jer članovi \"Lunje i Maze\" svojim volontiranjem štede novac poreznih obveznika. Oni ne dobivaju nikakvu naknadu za svoju aktivnost i većinu troškova za skrb o životinjama! U skloništima koja uglavnom pripadaju veterinarskim praksama svi zaposlenici su plaćeni – uglavnom honorarnim ugovorima sa njihovim opæinama. Kao pokroviteljica naše udruge vrlo pozorno pratim rad na zaštiti životinja u mojoj domovini Hrvatskoj i često sam šokirana koliko malo javnog priznanja dobivaju oni koji se angažiraju na dobrobiti životinja. Pogotovo na području koje je ekonomski ovisno o turizmu, standardi na zaštiti životinja trebali biti vrlo visoki kako bi se spriječilo da zlostavljanje životinja dovodi do pada u noćenjima i da se na taj način regiji ne učini ekonomska šteta. Stoga Vas molim da zajedno s upravom \"Lunje i Maze\" nađete rješenje koje sve zadovoljava. Udruga bi trebala dobiti adekvatan alternativni smještaj i priliku da primi zakonski propisanu novčanu potporu za svoj rad na dobrobiti životinja.

Tako udruga može nastaviti raditi u miru, konačno dobiti potporu od općina koja joj pripada te time nastavlja pridonijeti zaustavljanju bijede životinja na ulicama i štedjeti na odljevu novca poreznih obveznika na profesionalne ustanove! Koliko znam, na Liburniji ne postoji mogućnost adekvatnog smještaja niti za pse niti za mačke. Dobra suradnja između udruga za zaštitu životinja i lokalne uprave imat će pozitivan utjecaj na mišljenje turista u vašoj regiji. Nažalost, ovo otvorneo pismo bilo je potrebno, jer do sada unatoč podsjeti niste niti jednim retkom odgovorili na dopis predsjednika moje udruge. Nadam se da ste razumjeli moje brige i da će doći do zadovoljavajućeg ishoda za sve stranke.\", stoji u psimu Dunje Rajter.

>>Srećka i Zvrkica preživjele su zlostavljanje, a prijeti im eutanazija

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije