Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Unatoč EU

Dačić: Rusiji nećemo uvesti ni najblaže sankcije

Ivica Dačić
Foto: DPA/PIXSELL
21.11.2014.
u 11:13

Maja Kocijančić, glasnogovornica visoke predstavnice EU za vanjsku politiku kaže kako su poznate mjere koje je EU uvela protiv Rusija i u vezi s tim "jako je važno da Srbija postupno usklađuje svoju politiku"

Iako je Europska unija signalizirala Srbiji kako će morati uvesti sankcije Rusiji ako misli nastaviti pristupne pregovore jer su i buduće članice obvezne provoditi politiku EU, šef srpske diplomacije Ivica Dačić je u razgovoru za beogradski Danas izjavio kako Srbija neće Rusiji uvesti "ni najblaže sankcije".

Beogradski dnevnik nagađa da li bi Srbija mogla pod pritiskom Bruxellesa, ali i u želji da mu na neki način udovolji, a istovremeno ne ugrozi svoju gospodarsku vezu s Rusijom, Moskvi uvesti blaži oblik mjera poput zabrane ulaska nekim osobama iz Rusije na teritorij Srbije ili blokade računa umjesto strogih ekonomskih barijera.

Maja Kocijančić, glasnogovornica visoke predstavnice EU za vanjsku politiku kaže kako su poznate mjere koje je EU uvela protiv Rusija i u vezi s tim "jako je važno da Srbija postupno usklađuje svoju politiku". Maja Bobić, glavna tajnica Europskog pokreta u Srbiji, kaže kako je tehnički izvedivo da Srbija, ako to eventualno odluči, uvede blaži stupanj sankcija.

- Obzirom da Srbija nije prihvatila nijednu odluku Vijeća ministara vanjskih poslova kada je riječ o Rusiji, time bi bar dijelom uskladila svoju vanjsku politiku po tom pitanju - kaže Maja Bobić dodajući kako Rusija time "svakako ne bi bila zadovoljna iako je to ne bi puno pogodilo, jer je jasno kako im je stalo da Srbija zadrži ovakav stav".

>> Povjerenik EU za proširenje u Beogradu poručio Srbiji: Uvedite sankcije Rusiji!

Komentara 14

TO
tolitol
11:48 21.11.2014.

EU izgleda ne shvaća da Rusija kontrolira proizvodnju i distribuciju nafte i plina u Srbiji i da bi se Srbija, bez majčice Rusije, srmzavala. Osim toga Srbija duguje stotine milijuna eura Rusiji za isporuke plina i politički ovisi o ruskoj samilosti u vezi s Kosovom (koje je ionako zauvijek izgubljeno no nema veze). A što se tiče Rusije, Srbija je bila i ostala, kako bi Srbijanci rekli, moneta za potkusurivanje u ruskom natezanju sa Zapadom.

MX
Mister X
11:42 21.11.2014.

Dačić: Rusiji nećemo uvesti ni najblaže sankcije; pa zar imate razlog i koji je za sankcije ?

Avatar abcd
abcd
12:37 21.11.2014.

Srbija tj. nasa susjedna drzava nije uopce clanica te smijesne tvorevine, neka se eu bavi sa svojim gay pravima i uvozom crnaca, to ce joj donijeti prosperitet haha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije