Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Incident na karnevalu

Dačić o spaljivanju lutke Milorada Pupovca: Dosta su se šalili

04.03.2019.
u 13:07

Ovo što se događa u Hrvatskoj dokaz je da su naše ocjene o antisrpskoj kampanji u toj zemlji potpuno opravdane. Sve je posljedica toga što se, umjesto jednoglasne osude, uvijek pojave i neki koji bi relativizirali napade i divljanje, izjavio je za Večernje novosti Ivica Dačić

Srbijanski šef diplomacije Ivica Dačić pozvao je danas sve hrvatske dužnosnike da ozbiljno shvate svaki incident i napad na Srbe i, u povodu performansa s paljenjem lutke Milorada Pupovca i simuliranja napada na vaterpoliste Crvene zvezde na karnevalu u Kaštel Sućurcu, poručio: "Dosta su se šalili."

"Ovo što se događa u Hrvatskoj dokaz je da su naše ocjene o antisrpskoj kampanji u toj zemlji potpuno opravdane. Sve je posljedica toga što se, umjesto jednoglasne osude, uvijek pojave i neki koji bi relativizirali napade i divljanje", izjavio je za Večernje novosti od ponedjeljka Ivica Dačić.

Tom je ocjenom Dačić reagirao na spaljivanje lutke saborskog zastupnika SDSS Milorada Pupovca na karnevalu u Kaštel Sućurcu, te na igrokaz nedavnog napada na vaterpoliste Crvene zvezde na splitskoj Rivi, naglasivši kako takve incidente treba shvatiti ozbiljnije nego do sada.

"Na karnevalu u Kaštelima simuliran je linč srpskih sportaša na splitskoj Rivi i zapaljena lutka s likom Milorada Pupovca", podsjećaju Večernje novosti uz Dačićev komentar da su "umjesto snažnih osuda i isprika zbog neviđenog skandala" koji se nedavno dogodio u Splitu "stigle nove provokacije".

"Ako se iz pokušaja linča vaterpolista Crvene zvezde izrodio igrokaz za široke narodne mase – trebamo li strepiti i da bi 'šala' sa spaljivanjem lutke Pupovca mogla bude generalna proba za nešto što se sprema njemu kao lideru Srba?" upitao je Dačić i pozvao na ozbiljnije reakcije dužnosnika u Hrvatskoj.

"Zato pozivamo sve hrvatske dužnosnike, na svim razinama, da ozbiljno shvate svaki incident i napad na Srbe. Dosta su se šalili", naglasio je Dačić.

Večernje novost upozoravaju i na reakciju sudionika maškara u Kaštelu: "Da skandal na maskenbalu u Kaštelima bude veći, okupljeni građani su s odobravanjem popratili spaljivanje lutke na lomači uzvikujući 'Pupovac se pretvorio u pepeo'."

List prenosi i ocjenu hrvatskog kolumnista Drage Pilsela objavljenu na Twitteru.

"Ali, kada vidim kako pale lutku Milorada Pupovca u Kaštel Sućurcu, tada shvaćam da je i to zabava maloumnih fašista koje bi sve do jednog trebalo pobacati u more. Mada, ne vjerujem u njihovo otrežnjenje", napisao je Pilsel. 

Nakon incidenta u Splitu premijer Andrej Plenković u više je navrata oštro osudio huliganski napad na trojicu vaterpolista Crvene zvezde usred bijela dana na splitskoj rivi, rekavši da su takvi slučajevi  krajnje neprihvatljivi i nikako ne pridonose ni slici Grada Splita ni Hrvatske "onakve kakvu želimo". 

"Radi se o neugodnom i lošem događaju.To najoštrije osuđujemo, krajnje je neprihvatljivo. Policija je djelovala i huligani su identificirani i uhićeni. Hrvatska vlada najoštrije osuđuje takva ponašanja i očekujemo da policija, a kasnije i pravosuđe, rješavaju ovakve slučajeve koji su nedopustivi i nikako ne pridonose ni slici grada Splita ni Hrvatske onakve kakvu je želimo", kazao je Plenković na sjednici vlade nakon incidenta.

Hrvatski vaterpolo savez kao i splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara također su osudili napad na vaterpoliste Crvene zvezde.

Komentara 123

Avatar VinkoL
VinkoL
16:59 04.03.2019.

Točno drekčić, u pravu si. Ali se zapitaj, kad vas već mrzimo, ZAŠTO baš vas mrzimo? Baš i samo vas. Niti mrzimo Mađare, niti Talijane, ni Slovence, Crnogorce, Makedonce, Kosovare... itd, itd... nego samo vas srbe. Ha, ZAŠTO? Zašto vas ne trpe ni Crnogorci, ni Bosanci, ni Albanci, Makedonci, Bugari, Rumunji... ? Ha, ZAŠTO?

DU
Deleted user
21:29 04.03.2019.

Nego...Volite "performanse",ali kada to izvede Frljic,i to mnogo suptilnije,onda se bunite?

DU
Deleted user
15:16 04.03.2019.

Bez obzira što je fašnik netko je trebao upozoriti da je paljenje lutke živog Hrvatskog građanina Srpske nacionalnosti moralno nedopustiva.Stječe se dojam da je ovo što pogađa Hrvatsku namjerno izazvano i da skandale s naciionalnim obilježjima stvara politika.Da nije tako po hitnom postupku bi se trebao donjeti zakon u sprečavanju nacionalističko fašističkih ispada.Ovi što to čine nisu toliko glupi da nebi svatili koliko štete ugledu Hrvatske a kako i nebi kad imaju podršku lokalne politike ili politika na lokalnoj razini ne postoji nego je sve stihija.Dokle čemo mi biti taoci desetine mrzitelja Hrvatske države.Što se tiće Dačića tko ga šljivi on se ionako javlja kad netko izgovori slovo U ili slovo S.Pupovciu se treba javno ispričati Srpske političare ignorirati i poručiti da brinu o svojim građanima drugih nacionalnosti koje zlostavlja Srpski fašizam na čelu s Šešeljem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije