Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
reakcija

Dačić najavio prosvjednu notu zbog napada u Splitu

Dačić i MVEP
Foto: PIXSELL
1/2
09.02.2019.
u 21:37

To je, nažalost, posljedica jedne antisrpske kampanje i ozračja koje se stvara u društvu, ocijenio je Dačić.

Ministarstvo vanjskih poslova Srbije pripremilo je i uručit će prosvjed Hrvatskoj zbog današnjeg napada na vaterpoliste Crvene zvezde u Splitu, izjavio je u subotu navečer za Radio-televiziju Srbije (RTS) šef diplomacije Ivica Dačić.

To je, nažalost, posljedica jedne antisrpske kampanje i ozračja koje se stvara u društvu, ocijenio je Dačić u večernjem dnevniku RTS-a.

Beograd će službeno zatražiti da se otkrije i utvrdi tko su točno počinitelji i zahtijevati da budu kažnjeni, rekao je.

No više od toga, naglasio je Dačić, brine takvo ozračje koje se stvara u hrvatskom društvu.

Srbijanski šef diplomacije kaže kako je ponosan što se tako nešto ne bi dogodilo niti se događa u Srbiji, bez obzira na neslaganja i prijepore koje Srbija ima s Hrvatskom.

Foto: Dalmatinski portal

"Zato je odgovornost onih koji nose političku vlast da stvaraju jednu atmosferu koja neće biti poticajna za ovakve šovinističke, pa - na kraju krajeva - i anticivilizacijske postupke", rekao je Dačić.

Dužnosnici Vaterpolo saveza Srbije (VSS) i Vaterpolo kluba Crvena zvezda najavili su u subotu popodne, poslije današnjeg napada na vaterpoliste Crvene zvezde u Splitu,  da će zatražiti pojačane mjere sigurnosti za gostovanja srpskih klubova i vaterpolske reprezentacije u Hrvatskoj u Eurokupu.

Vijest o napadu na splitskoj Rivi među udarnima je u srbijanskim elektroničkim medijima i na portalima.

Utakmica Crvena zvezda- Mornar je zbog napada u subotu otkazana i vaterpolisti Crvene zvede se tijekom večeri vraćaju u Beograd. 

 

Komentara 33

DU
Deleted user
21:49 09.02.2019.

Dobro je Albanac mislim da se Pacoli preziva rekao, što ima pričati prvi do Miloševića koji je pokrenuo 4 rata napravio genocid po Bosni, Hrvatskoj , Kosovu i Vojvodini.

DU
Deleted user
22:33 09.02.2019.

Nismo drugo ni očekivali od Slobinog đačića. Napali su ih huligani ko sto bi napali Boyse ili Armadu. Nista neobicno i nevideno. Ali naravno kad se radi o Srbima onda je to katastrofa. Za to nam nije kriv ni Vucic ni Dacic itd.. Sami smo si krivi...

EM
ementalerlynx
21:47 09.02.2019.

Prosvjedna nota. Vukovar?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije