Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NASTAVAK NAPETOSTI

Dačić: Ako Hrvatska želi diplomatski rat, imat će ga

30.04.2018.
u 12:02

Dačić je u intervjuu podsjetio da je Aleksandar Vulin proglašen nepoželjnom osobom od strane Hrvatske te da je Beograd uzvratio istom mjerom.

Srpski ministar vanjskih poslova, Ivica Dačić, poručio je kako će Beograd uzvratiti istom mjerom Zagrebu zbog odluke o povlačenju diplomata.

- Nadam se da će prevladati razum i da ćemo nastaviti putem dobrosusjedske suradnje, trasom koju su zacrtali predsjednici Kolinda Grabar Kitarović i Aleksandar Vučić. Ali ako netko hoće diplomatski rat, imat će diplomatski rat - rekao je Dačić za Informer, prenosi B92.

Dačić je u intervjuu podsjetio da je Aleksandar Vulin proglašen nepoželjnom osobom od strane Hrvatske te da je Beograd uzvratio istom mjerom.

- Recipročne mjere su uobičajena praksa u diplomaciji. Svugdje se to radi. Naravno, nismo zadovoljni ovim, ali smo prinuđeni. Mi samo reagiramo, odgovaramo na njihove poteze. Ukoliko dođe do novih neprijateljskih koraka vlasti u Zagrebu, spremni smo reagirati - kazao je Dačić.

Pogledajte i galeriju: Vučić primio predstavnike hrvatske nacionalne manjine u Srbiji i hrvatskih udruga nestalih osoba

1/0

Komentara 170

DU
Deleted user
12:26 30.04.2018.

Kako ti srbi dobro žive,jedina briga smo im mi!

TH
thira
13:58 30.04.2018.

Tradicionalno, Beograd ima mnogo jacu diplomatiju od Zagreba.

GU
guner
16:13 30.04.2018.

Kako bi bilo da umesto toga počnete da rešavate pitanje nestalih, da se tela ubijenih vrate porodicama da ih sahrane po svojim običajima, da obezbedite obnavljanje porušenih domova i omogućite povratak raseljenih, da podignete spomenike svim žrtvama rata, da na mestima zločina podignete muzeje kao opomenu za buduće generacije umesto što osporavate i žrtve Jasenovca? Sve ovo važi i za jedne i za druge. Zar je toliko teško? Prošlo je više od 20 godina, deca rođena u tom periodu sada stasavaju u nove "mrzitelje" svega hrvatskog i svega srpskog, jer su neka od njih zadojena mržnjom. Dvadeset prvi vek je, neka ratuju u standardnim ili e-sportovima, na muzičkim i takmičenjima u znanju, folkloru...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije