Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Marko Sladoljev:

'Da živimo u normalnoj zemlji, Beljak više ne bi bio čelnik stranke'

Krešo Beljak i Marko Sladoljev
Foto: pixsell
1/3
13.01.2020.
u 13:25

Sladoljev je Beljaka pozvao da podnese ostavku i da se ispriča, a za ispriku koju je objavio kaže da je "nemušta, i da nije dovoljna".

Saborski zastupnik Mosta Marko Sladoljev opetovao je u ponedjeljak kako je skandalozan twit šefa HSS-a Kreše Beljaka da zloglasna tajna policija, Udba, očito, nije ubila dovoljno ljudi, te istaknuo kako Beljak - da "živimo u normalnoj zemlji" - više ne bi bio čelnik parlamentarne stranke". 

Zamislite da u Njemačkoj čelnik parlamentarne stranke izjavi da njemačka tajna služba nije pobila dovoljno ljudi, napravio je 'paralelu' zastupnik koji je prvi reagirao na Beljakov twit, naglašavajući da u Njemačkoj takav političar ne bi više egzistirao u politici. 
Beljaka je, podsjetio je, pozvao da podnese ostavku i da se ispriča, a za ispriku koju je objavio kaže da je "nemušta, i da nije dovoljna". 

"O njoj se, prvenstveno, trebaju oglasiti  žrtve komunističkog sustava i članovi HSS-a", kaže Sladoljev, tumačeći kako te žrtve prolaze "ono što su doživljavale u komunističkom sustavu". 

Krešo Beljak i Marko Sladoljev
1/7

"Radi se o tome da su ubijane cijele obitelji, pa i djeca i da je Beljak tom izjavom povrijedio sve žrtve", kazao je zastupnik, naglašavajući kako bi se o Beljakovoj izjavi trebao očitovati HSS-ov koalicijski partner, SDP, unutar "kojega je bilo sličnih izjava", poput one Nenada Stazića. 

Reakciju očekuje i od političke javnosti, a na upit - što ako izostane, odgovara kako to znači da je Hrvatska "na neki način kontaminirana zemlja". 

Sladoljev je zadovoljan anketama koje govore da je Most treća politička snaga, potvrđuje da pregovara s Miroslavom Škorom, kojeg je podržao na predsjedničkim izborima. "Komunikacija je dobra, vidjet ćemo kako će se to odvijati. Za izbore se pripremamo kao da izlazimo samostalno", rekao je novinarima u Hrvatskom saboru. 
 

Komentara 10

IL
ilustrator
13:52 13.01.2020.

bravo marko, bravo. žalosno je da institucije šute i udruge raznorazne. žaljenje što nije pobijeno više hrvata je monstruozno, zaslužuje osudu i kaznu

SP
spremni0
14:23 13.01.2020.

taj lopov može raditi što hoće

TI
Tigar60
18:36 13.01.2020.

Izborni zakon treba mijenjati . Mora se raspisati referendum i počistiti ove od 2 i ispod 2 posto, koje dobro plačamo, taj novac uplatiti djeci bez roditelja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije