Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSNOVNOŠKOLKA

Da ti srce pukne: Djevojčica s Murtera nacrtala novčanicu s likom Alemke Markotić

26.03.2020.
u 22:00

Ova priča još jedan je dokaz da ne smijemo izgubit duh kad je najteže, a tome nas uče čak i djeca koja nevino i nepristrano gledaju i promatraju svijet oko sebe.

Kreativnost u doba koronavirusa. Tako bismo najkraće mogli opisati uradak jedne djevojčice iz Murtera koji se trenutno nalazi u potpunoj karanteni zbog sumnje na lokalnu transmisiju virusa na otom otoku. Sve je blokirano, nitko ne može doći niti otići s Murtera. No, čini se da su baš takve okolnosti osnovnoškolki bile inspiracija za crtež koji je oduševio Hrvatsku.

Riječ je crtežu 10-godišnjakinje Eve Šikić koja je nacrtala improviziranu novčanicu od 30 kuna koju krasi lik Alemke Markotić, ravnateljice Klinike za infektivne bolesti "dr. Fran Mihaljević". Ravnateljica Markotić posljednjih se tjedana uistinu prometnula u jednu od ključnih osoba u hrvatskoj javnosti, a sve zbog svojeg staloženog, profesionalnog i uključivog stava tijekom obraćanja naciji povodom pandemije koronavirusa.

To nije promaklo niti Evi.

1/15

"Naša Eva ide u četvrti razred osnovne škole. Pošto smo na Murteru sada svi u teškoj situaciji i doslovno ne izlazimo iz kuća ona vrijeme krati crtajući i gledajući televiziju. Ona je tijekom svog promatranja svijeta i vijesti oko sebe došla do zaključka da je gospođa Alemka Markotić heroina nacije. I eto, samo je uzela papir, bojice i donijela nam gotovu novčanicu", ispričala je njezina teta Željana Šikić dodavši kako ju je nećakinja zabrinuto pitala zašto na hrvatskim novčanicama nema ženskih osoba.

"Pitala je nas ukućane zašto nema žena na našim novčanicama, da joj to nije jasno, jer bi na takvim mjestima trebali biti slike velikih ljudi", dodaje teta kazujući kako Eva već duže vrijeme gaji ljubav prema crtanju.

Ova priča istovremeno je i tužna i lijepa te je samo još jedan dokaz da ne smijemo izgubit duh kad je najteže, a tome nas uče čak i djeca koja nevino i nepristrano promatraju svijet oko sebe.

 

Komentara 16

TR
tretez
22:44 26.03.2020.

Izvrsna i plemenita doktorica Markotić i pametna djevojčica Eva. Bravo doktorice! Bravo Eva!

Avatar MarkoHR
MarkoHR
23:09 26.03.2020.

Peta kolona štanca minuse. Predivna priča, čestitke i podrška pametnoj djevojčici!

MI
Mikula2
00:25 27.03.2020.

Dijete intuitivno uočuje prave ljude.Bravo za Evu,a što reći za one koji siju malodušje,pa i gore od toga,neznam.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije