Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Janjevci u prosvjedu

Da smo manjina, naš bi problem bio riješen, ovo je sramota!

'14.04.2010.,Kistanje - Mjestani Kistanja organizirali prosvjed zbog laznih obecanja oko asfaltiranja ceste u mjestu Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL'
'Hrvoje Jelavic/PIXSELL'
14.04.2010.
u 21:10

– Želimo normalno živjeti. Općina i Županija stalno prebacuju odgovornost jedna na drugu. Obećavaju pa se pravdaju – kaže Palić

– Kiša pada već danima, lokve su nam do koljena, pretvaramo naselje u veliko ribogojilište. Ovo je sramota. Želimo samo normalan život, želimo da nam se asfaltiraju ulice. Općina i Županija godinama prebacuju odgovornost jedna na drugu. Stalno obećavaju pa se pravdaju. Naše strpljenje je doista pri kraju – kazao je Ivan Palić uime stotinu prosvjednika koji su se jučer okupili u središtu Kistanja. Tvrde da je prosvjed posljednje mirno upozorenje te da će sljedeći put blokirati sve glavne prometnice.

– Ako se uskoro ne počne nešto raditi ili ne dobijemo čvrsta jamstva, prestat ćemo slati djecu u školu, a zaustavit ćemo i promet na svim okolnim cestama – dodao je Ivan Palić.

Podsjetimo, prije nešto više od deset godina u Kistanjama je sagrađeno 120 kuća za doseljene Hrvate iz Janjeva na Kosovu. U Kistanjama trenutačno živi oko tri tisuće ljudi, od toga gotovo 1300 doseljenika iz Janjeva s nekoliko stotina djece vrtićke i školske dobi.

Prosvjednici su naglasili da mnoga okolna sela, u kojima živi stanovništvo pretežno srpske nacionalnosti i starije životne dobi, već odavno imaju asfalt.

– Političari nemaju sluha. Da smo kojim slučajem nacionalna manjina, naš bi problem odavno bio riješen – zaključio je Palić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije