Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POLITIČARI O AKCIJI

Pljušte reakcije na uhićenja. Tomašević: 'Da svaki dan uhitimo deset korumpiranih, ne bi bilo dovoljno'

Zagreb: Možemo o konačnom prijedlogu Zakona o obnovi Zagreba i okolice
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
17.09.2020.
u 11:51

"Uhićenja u JANAF-u pokazuju kolika je za Hrvatsku stvarna cijena političke trgovine HDZ-a i HNS-a", napisao je Nikola Grmoja.

Desetak osoba našlo se na meti policije i USKOK-a. Naime, jutros na području Zagreba, Velike Gorice i Nove Gradiške zbog sumnji u gospodarski kriminal počeli su s uhićenjem osumnjičenika i pretragama njihovih kuća, stanova i vozila

Na meti istražitelja našao se i gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić i gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić. Među njima je i predsjednik Uprave Janafa Dragan Kovačević.

Uhićenja su od jutra komentirali i brojni političari.

"Da se sljedećih godinu dana svaki dan uhiti desetak korumpiranih lokalnih šerifa i direktora javnih poduzeća i dalje ne bismo bili ni blizu gotovi", napisao je na Twitteru Tomislav Tomašević.

"Uhićenja u JANAF-u pokazuju kolika je za Hrvatsku stvarna cijena političke trgovine HDZ-a i HNS-a", napisao je Nikola Grmoja.

Saborski zastupnik Domovinskog pokreta Davor Dretar izjavio je u Saboru kako će idućih dana biti zanimljivo pratiti informacije oko jutrošnjih uhićenja vezanih za Janaf.

– Vidjeli smo da je čak i gradonačelnik Velike Gorice u priči. To je samo jedna u nizu afera koje se događaju u Hrvatskoj. Smatramo da je to jedan od razloga što je premijer Andrej Plenković jučer pokazao nervozu – rekao je Mostov Zvonimir Troskot.

Dario Juričan na Twitteru je napisao da čeka kad će iza imena nekog uhićenog gradonačelnika biti Bandićevo ime.

Ministar Oleg Butković pred Banskim dvorima kratko je rekao:

– Ja ne znam ništa... Nema me što brinuti, institucije rade svoj posao – izjavio je. Na pitanje vidi li ovdje sličnosti s aferom Josipe Rimac, u odlasku je dodao: – Nije, nije baš tako – navode 24 sata.

Ključne riječi

Komentara 25

ST
stric21
12:26 17.09.2020.

.... je li ovaj tomašević ikad u životu nešto radio osim što je kao član NGO živio od raznih stipendija i donacija...

NE
Neonacionalist
12:10 17.09.2020.

Najjača mi je ova neka institucije rade svoj posao , mislim da je Mesić orginalni autor te dosjetke a upravo na njegovom primjeru su institucije zakazale kao i u toliko mnogo drugih slučajeva, zapravo je to jedna vrlo licemjerna izjavava kada dobro znamo da institucije nažalost ne rade svoj posao ni približno onako kako bi trebale ili jedan dio njih recimo policijski organi naprave posao a onda ih blokiraju one druge najčešće pravosuđe koje je rak-rana ovog društva , ti beskonačno dugi procesi u nesređenom i tromom pravosudnom sistemu u kojem vješti skupocjeni odvjetnici plivaju kao u vodi i rijetko kada kriminalci krupne zvjerke budu kažnjene onako kako bi trebale i za primjer drugima što je jedna od svrha kažnjavanja tj.odvračanja drugih od počinjenja sl.nedjela , ovako kad znaju da će se lako izvuči i da su zaštičeni onda ih nije briga.

CO
coky
12:50 17.09.2020.

Na ovak članak stavite sliku Tomaševića, ono kad ga vidim dođe mi da bljujem, bolje da ste stavili sliku njegovog psa "boška buhe". Mali iskače iz paštete i puni su ga mediji. Medijima bi bilo puno bolje, da istraže tko je on. Ima 40 godina i gdje do sad radio i kakve je refenece u životu postigao. Za sebe kaže da ne posjeduje niti auto, a u svom je životu posjetio sva čuda ovog svijeta na kugli zemaljskoj. Takvi su najopasniji, tak niti drug Tito nije nikad primio plaću.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije