Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REFERENDUM

Da se danas odlučuje o EU, znate li koliko bi Hrvata bilo 'za'?

zastave,europska zastava,hrvatska zastava,europska unija,portal
Tomislav Miletić/PIXSELL
04.06.2013.
u 13:42

Rezultati istraživanja pokazuju da 46% građana ima pozitivan stav prema EU, a negativan stav ima 29% ispitanika, dok je 23% neutralno

Kada bi se ponovno glasalo na referendumu o članstvu u Europskoj uniji, 61% ispitanika glasalo bi za ulazak Hrvatske u EU, dok bi ih 35% glasalo protiv. Dio je to iz istraživanja o stavovima građana prema Uniji koje je za Delegaciju EU-a provela agencija Ipsos Puls od 2. do 19. travnja 2013. na uzorku od 1004 ispitanika starijih od 15 godina.

Opći stavovi prema EU stabilni su i neto pozitivni te nema značajnijih promjena u posljednje dvije godine, istaknuo je danas Dragan Bagić iz agencije Ipsos Puls. Rezultati istraživanja pokazuju da 46% građana ima pozitivan stav prema EU, a negativan stav ima 29% ispitanika, dok je 23% neutralno. Još postoji potreba za informiranjem građana o Europskoj uniji jer su rezultati samoprocjene informiranosti pokazali da se njih 16% smatra dobro informiranima, dok 40% smatra da nisu dovoljno informirani o EU. No, čak 70% ispitanih nije pokušalo doći do informacija vezanih za EU.

>> Porastao broj euroskeptika, 53% građana još uvijek za ulazak u EU

>> Većina Britanaca danas bi izglasovala napuštanje EU

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije