Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IVICA DAČIĆ:

'Da je postojala ljubav u Jugoslaviji, ne bismo ratovali'

Ivica Dačić
Davor Javorović/PIXSELL
24.05.2013.
u 14:23

Nema svrhe ulaziti u utopiju stvaranja nove Jugoslavije, rekao je premijer Srbije

Ne vjerujem u ljubav među jugoslavenskim narodima jer da je ta ljubav postojala, mi ne bismo ni ratovali. Vjerujem samo u interes, rekao je premijer Srbije Ivica Dačić na današnjem summitu sto lidera Jugoistočne Europe u Bečićima u Crnoj Gori, prenosi Blic. Dačić je rekao da su Jugoslavija i Europska unija bile utopije te da nema svrhe ulaziti u utopiju stvaranja nove Jugoslavije, već tražiti zajednički ekonomski interes cijele regije.

Dačić je, obraćajući se okupljenima na summitu, rekao da cijela regija mora definirati zajednički interes koji će voditi prema gospodarskom prosperitetu Balkana. Međutim, naglasio je, bilateralni primjeri govore da nije svima podjednako stalo do takvog pristupa.

– Ja sam samo protiv da govorimo kako su Slovenija i Hrvatska u Europi, a mi ostali tu negdje ispred Europe. Ne može Srbija biti samo tržište za Sloveniju i Hrvatsku, nego partner. Isto tako mora se otvoriti i njihovo tržište za Srbiju – rekao je Dačić dodajući kako "sama činjenica da ovdje nisu prisutni ljudi iz Hrvatske govori da oni možda imaju neka važnija posla zbog ulaska u Europsku uniju".

>> Kosovski ministar obrane: Podržavam ideju nove Jugoslavije

>> "Mi Hrvati srušit ćemo svaku Jugoslaviju!"

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije