Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sudac Turudić:

'Da je Kolakušić na Županijskom sudu, pokrenuo bih stegovni postupak protiv njega'

Ivan Turudić
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
04.03.2019.
u 09:50

Turudić kaže da se svatko smije politički angažirati, ali da bi sudac koji se odlučio na to sam trebao zatražiti svoje razrješenje

Predsjednik Županijskog suda u Zagrebu Ivan Turudić kaže kako bi pokrenuo stegovni postupak protiv Mislava Kolakušića da je zaposlen na Županijskom sudu, a ne na Trgovačkom zbog njegove najave da će se kandidirati na izborima za europski parlament.

Turudić je za N1 televiziju rekao da se svatko smije politički angažirati, ali da bi sudac koji se odlučio na to sam trebao zatražiti svoje razrješenje. Ako to ne napravi sudac, to bi trebao napraviti predsjednik suda na kojem radi.

– Da je Kolakušić na Županijskom sudu, ja bi pokrenuo stegovni postupak protiv njega. Zato što je nepokretanje postupka razlog za razrješenje predsjednika suda – rekao je Turudić.

Odbacio je Kolakušićeve tvrdnje da je najveći problem korupcije u pravosuđu to da predsjednici sudova pojedine predmete dodjeljuju pojedinim sucima.

– To je neistina. Već se godinama dodjeljuju nasumice, kompjuterskom dodjelom.... Nasumično se dodjeljuju spisi. Sudac Kolakušić to sigurno zna, ne znam zašto govori suprotno. U čemu bi se sastojala ta korupcija da predsjednik nekome dodjeljuje spis? Tko kome daje novac, tko koga korumpira? A kažem – ne dodjeljuje ga, nego se dodjeljuje nasumično – rekao je.

Komentara 29

ZV
Zvjerko
10:45 04.03.2019.

Turudiću, po kojem članku zakona iži pravilnika bi pokrenuo postupak protiv Kolakušića? Prvo kaže da se suci imanu pravo politički angažirati, a onda da bi zbog političkog angažmana pokrenuo pistupak protiv Kolakušića. A ovo da nam je pravosuđe korumpirano, to nije trebao Kolakušić niti reći. To znaju i ptice na grani.

Avatar krile11
krile11
10:47 04.03.2019.

Njegovu presudu Sanaderu je srušio Europski sud koliko mi je poznato . A o kvaliteti našeg sudstva dovoljno govori trjanje sudskih postupaka . Dakle , imamo nestručno , po političkom ključnu imenovane sudce koji nus u stanju preuzeti odgovornsot zaa presude koje donose . Da e govorim o budalaštinama tip Tom Ford , sinkope , ličkog rukovanja itd itd . Da imalo obraza i morala sam bi podnio ostavku

80
8.000 eura, 8.000 eura!
12:21 04.03.2019.

Ovaj Turudić bi drugoga učio zakonima??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije