Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽUTI KARTON

Da bi dobio licencu NK Karlovac mora smijeniti sportskog direktora

nk karlovac
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
05.04.2010.
u 13:50

Dobra vijest je da stadionska infrastruktura zadovoljava uvjete pa će 21. svibnja u Karlovcu zaigrati i reprezentacije Hrvatske i Crne gore u kvalifikacijama za EP igrača do 19 godina

Puno razočaranih bilo je ovih dana u hrvatskom nogometu. Od 20 klubova koji su zatražili licencu za prvoligaško natjecanje u sezoni 2010./2011. čak je 16 odbijeno! Među njima je i Karlovac, iako su u klubu očekivali da će ovog puta bez problema dobiti “zeleno svjetlo” za sljedeću sezonu. Ipak, većih problema u ispunjavanju zahtjeva HNS-a ne bi smjelo biti, iako je situacija ipak neugodna.

Zakasnio s diplomom

Prvoligaš iz grada na četiri rijeke na ‘ispitu’ nije pao zbog financija ili infrastrukture stadiona. Klub je zadovoljio stroge kriterije Hrvatskog nogometnog saveza na tom području. Problem je kadrovske prirode. Konkretnije, sportski direktor NK Karlovac Miro Pribanić nema nacionalnu PRO licencu, a u klubu nisu znali da će zbog toga biti problema. Pravila HNS-a uistinu su malo čudna.

- Svi koji su do 1. siječnja 2007. godine diplomirali na DIF-u automatski su dobivali nacionalnu PRO licencu, no od tog datuma više nije tako. Pribanić je diplomirao u srpnju 2007. godine i nema licencu koja je nužna za obnašanje dužnosti sportskog direktora - pojašanjava tajnik NK Karlovac Neven Šprajcer.

Pribanić će tako biti ‘prisilno’ smijenjen zbog odredbi HNS-a, ali problema s pronalaskom novog sportskog direktora ipak neće biti.

- Morat ćemo zamijeniti uloge. Valjanu licencu imaju naši treneri Sanjin Lucijanić i Marijan Grgić pa će Upravni odbor morati postaviti nekog od njih za sportskog direktora, a Pribanić će u klubu ostati kao trener – kaže Neven Šprajcer, dodavši da će karlovački prvoligaš time zadovoljiti i posljednje uvjete krovne nogometne organizacije u Hrvatskoj.

Reprezentacija - može

Većina klubova ponajviše je u procesu licenciranja u strahu zbog zahtjevnih odredbi vezanih uz infrastrukturu stadiona. Da je u Karlovcu po tom pitanju ipak sve u redu pokazuje dobra vijest iz HNS-a. U petak, 21. svibnja, s početkom u 19 sati, Karlovac će biti domaćin kvalifikacijskoj utakmici za Europsko prvenstvo igrača do 19 godina starosti, između Hrvatske i Crne Gore.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije