Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
politika i društvo

D. Kosor podršku za napuštanje koalicije traži na Facebooku

hsls (1)
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/3
14.07.2010.
u 09:08

Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor osnovao je na društvenoj mreži Facebook grupu "Podržavam izlazak HSLS-a iz vladajuće koalicije" kojoj se priključilo petstotinjak članova.

Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor osnovao je na društvenoj mreži Facebook grupu "Podržavam izlazak HSLS-a iz vladajuće koalicije" tražeći i na taj način podršku javnosti za svoju odluku.

"To je najbolja odluka HSLS-a od kad sam u toj stranci".... ili "Nikad nismo ni trebali biti u toj koaliciji" tipske su poruke koje su se ubrzo pojavile na  "zidu" Kosorove grupe kojoj se pridružilo petstotinjak članova, mahom pozdravljajući najsvježiji potez liberalnog čelnika.

Sam Kosor kao najvažnije razloge za napuštanje koalicije navodi odgađanje rebalansa proračuna čime se, tvrdi, gubi dragocjeno vrijeme za izlazak iz gospodarske krize, prekid dijaloga sa socijalnim partnerima te raspad Gospodarsko-socijalnog vijeća. Odluku je ubrzalo i 813.000 potpisa građana protiv izmjena Zakona o radu.

- HSLS je nezadovoljan dosadašnjim odnosom koalicijskih partnera i funkcioniranja koalicije. Naši prijedlozi nisu uvažavani, a svaka naša dobronamjerna, iskrena i partnerska kritika tretirana je kao provokacija i djelovanje protiv koalicije i Vlade, ponovio je Kosor prijateljima na Facebooku dodajući:

- U HSLS-u smatramo da smo kao dio koalicije koja snosi odgovornost za stanje u državi dužni upozoravati na poteze za koje držimo da nisu ispravni i ne želimo prihvaćati optužbe da ukazivanjem na probleme stalno "potkopavamo“ Vladu.

Dodatni razlog za okretanje leđa Vladi Kosor pronalazi i u najavi vladajuće koalicije HDZ-HSS da bi uskoro pod svoje okrilje mogla pozvati i desni HSP te nezavisne kandidate Milana Bandića i Željka Keruma. Sa stajališta HSLS-a to nije prihvatljivo jer je riječ o opcijama koje su u koliziji s podsocijalno-liberalnom politikom  Kosorove stranke.

 

Komentara 18

RE
reason
10:54 14.07.2010.

Osnovao je grupu na fejsu?? Recite mi da je ovo neka šala!! Pa pobogu,to je razina osnovne škole, kakav fejs, sere mi se od naših vrlih političara...

A3
a3
11:24 14.07.2010.

Malo dete jo otišlo na facebook hahahahaahahahaha

SV
SveOk5
12:08 14.07.2010.

Kako djetinjasto!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije