Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zlata vrijedan

Okusi sela u centru metropole

Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
1/10
24.06.2017.
u 18:12

Akcija Večernjeg lista i Ministarstva poljoprivrede okupila je najbolje domaće poljoprivrednike

Uoči svečane dodjele godišnje nagrade za najbolje obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo, na Cvjetnom trgu u Zagrebu su svoje proizvode promovirali poljoprivredni proizvođači nominirani za Agrooskar. Za sjajno uređen ambijent pobrinuo se partner projekta Zagrebački holding, tj. podružnica Tržnice Zagreb koji je sa donacijom štandova i suncobrana omogućio veselu i ugodnu atmosferu na Cvjetnom trgu.

1/15

Obitelj Dvanajšćak predstavila je vina iz Međimurja, Cvjetkovići su iz Bjelovara donijeli lavandu, Jankovići iz Unčana ekološke žitarice i ulja, obitelj Kovač iz Jaškova bučine koštice, ulje... Iz Slavonije su došle obitelji Zdunić iz Divoševaca, proizvođači mlijeka, te Pranjići koji u Drenovcima proizvode sir. Bučinim košticama u čokoladi te drugim proizvodima predstavio se OPG Hukavec iz Šašinovca, Goran Vrabec izložio je paletu proizvoda svog brenda “Volim ljuto”, pčelari Hrženjak iz Koprivnice su osim meda ponijeli i – pčele. Vlasnik farme pataka i koza Mario Krog iz Gornje Pačetine na Cvjetni je trg donio male race, što se posebno dopalo djeci, a odrasli su pjevušili uza zvuke muzikaša koje je Krog doveo.

 Izbor za najbolji OPG - Zlata vrijedan - pokrenuli su prije četiri godine Večernji list i Ministarstvo poljoprivrede, s ciljem promoviranja poljoprivredne proizvodnje i života i rada na selu, o čemu su jučer govorili glavni urednik Večernjeg lista Dražen Klarić, Leticija Hrenković iz Ministarstva poljoprivrede te Mario Sedmak, urednik na HRT-u, partneru projekta.

Svi nazočni poljoprivrednici dobili su iz ruku Dražena Klarića poklon vrećicu DM-a, generalnog pokrovitelja projekta Zlata vrijedan. Klarić je naglasio kako je Večernji list ponosan što je zajedno za Ministarstvom poljoprivrede nositelj ovog projekta jer je u zadnje četiri godine promovirao najbolje poljoprivredne proizvođače.

Tko će biti pobjednik ovogodišnjeg izbora znat će se u srijedu na imanju Kezele u Ivanić-Gradu gdje će biti proglašeno troje najboljih gdje će se poljoprivrednicima koji su bili  u Zagrebu pridružiti i ostali nominirani - Klaudija Pintarić iz Pakraca, Radoslav Županović iz Kruševa, Đurđica Baršić iz Dubravice, Sandra Babac iz Poljica, Ivica Ponediljak iz turanovca, Bojan Korpar-Japek iz Grede, Franco Dešković iz Kostanjice, Goran Franjić iz Vina,. Željko Laptalo iz Gromače.

Naime, svaku županiju te Grad Zagreb predstavlja po jedno gospodarstvo, a u kategoriji mlade nade natječe se troje poljoprivrednika – Josip Lučić iz Beravaca u Slavoniji, Martina Kolačević iz Kalinovače u Lici te Goran Vrabec iz Igrišća u Zagrebačkoj županiji. Za tri najbolja OPG-a osigurane novčane nagrade u iznosu od 30.000, 20.000 i 10.000 kuna.

Najbolja mlada nada u poljoprivredi dobit će također 10.000 kuna. Do ponedjeljka u podne za najbolje po izboru čitatelja možete glasati SMS-om, a kako – pročitajte na stranici living.vecernji.hr.

Godišnja pretplata na Večernjak nagrada je za najbolji OPG po izboru čitatelja, a osigurane su nagrade i za troje 
čitatelja. Snimka dodjele je u nedjelju u 13.15 na Prvom programu HRT-a.  

 

Komentara 1

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije