Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SASTANAK NA VRHU SKUPINE G7

Čuvarima demokracije Kina prijeti sankcijama

12.06.2021.
u 21:57

Sastanak na vrhu skupine G7 u britanskom ljetovalištu Cornwallu, Biden nastoji mobilizirati svoje najmoćnije saveznike protiv Pekinga

Ključne riječi

Komentara 10

PP
Pucvala_premium.2
07:44 13.06.2021.

Kina je najveca prijetnja civilizaciji , zato sto spaja najgore od oba sistema , totalitarni komunizam i bezbozni kapitalizam i materijalizam , za razliku od njih zapad nudi prividnu demokraciju i ono sto je opasno , bezbozni materijalizam , zapad se moze spasit samo ako se okrene istinskim vrijednostima , Bogu , vjeri , nacije su ti sto ce spasit demokraciju , jer globalisti su i stvorili Kinu , a sad ne znaju kako se boriti protiv nje ,sigurno ne bezboznim materijalizmom

Avatar lustrismus
lustrismus
08:51 13.06.2021.

To simboliše kako su SAD uspele da posle pada Berlinskog zida instrumentalizuju principe koji bi trebalo da budu iznad politike – ljudska prava, međunarodnu pravdu – i sve pretvore u političko oružje. Onda nije ni čudo što je takav haos u svetu, a da nije Rusije i Kine bilo bi mnogo gore Americi se žuri, bacila sve karte na sto On ocenjuje da je meta uredbe pre svega Srbija i srpski lideri, jer su oni glavna prepreka da se region integriše u evroatlantske tokove. Ključ priče je da se njima žuri jer nikako da konsoliduju front prema Rusiji koji su sami napravili, dok ne reše pitanje svoje pozadine. A Srbi ih sprečavaju da to pitanje reše. I sad verbalno bacaju sve karte na sto. Međutim, nisu ovo devedesete, iako ova cela postavka podseća na devedesete. Ali ogromne su sad razlike, više nije unipolarni svet mada se oni i dalje ponašaju kao da je tako, čak i više, jer više nema šargarepe. SAD izgubile dodir sa realnošću. To se može raditi sa slabima, što više nije tako jer su se i na Balkanu pojavile Rusija i Kina, pogotovu zahvaljujući Srbima. Poslednje poteze američke administracije posmatra kroz prizmu unutarpolitičke situacije u SAD i Bajdenovih neispunjenih obećanja da će pomiriti podeljenu Ameriku i zemlju povesti putem ekonomskog oporavka.

SI
sisavac
22:49 12.06.2021.

Gdje su bili kad su nam savezničke banke davale kredite po 12% kamate... 95% duga je prema zapadnim bankama, i to je ok, ali 5% duga prema kinezu, strašno, dužničko ropstvo. Ni riječi o tome otkud budu financirali taj svoj paket investicija, ne zna se ni što obuhvaća.. Vjerojatno će se kupovati američko oružje... Klasika, bankrotirana grčka uzme od nijemaca kredit i za njega kupi njemačke tenkove i ratne brodove... Već viđeno. Sastala se gerijatrija da iz staračkog doma priprijeti najvećoj sili u ljudskoj povijesti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije