Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
republikanski kandidati

Cruz i Kasich postigli dogovor u nadi da će zaustaviti Trumpa

ted cruz john kasich
Foto: Press Association/Pixsell
25.04.2016.
u 10:59

Cruzova kampanja je priopćila da će se on usredotočiti na Indianu i maknuti se s puta Kasichu u Oregonu i Novom Meksiku, državama za koje se guverner Ohija nada da će u njima dobro proći. Zauzvrat, Kasich je pristao odustati od kampanje u Indiani.

Republikanski kandidati za predsjedničku nominaciju Ted Cruz i John Kasich objavili su u nedjelju dogovor da neće stajati jedan drugome na putu na predstojećim predizborima u nadi da će spriječiti favorita Donalda Trumpa da osvoji stranačku predsjedničku nominaciju.

Cruzova kampanja je priopćila da će se on usredotočiti na Indianu i maknuti se s puta Kasichu u Oregonu i Novom Meksiku, državama za koje se guverner Ohija nada da će u njima dobro proći. Zauzvrat, Kasich je pristao odustati od kampanje u Indiani.

"Imati Donalda Trumpa na vrhu u studenome bila bi sigurna katastrofa za republikance", navodi se u priopćenju Cruzove kampanje u nedjelju. "Njegova nominacija vratila bit stranku unazad jednu generaciju."

Predizbori u Indiani su 3. svibnja, u Oregonu 17. svibnja, a u Novom Meksiku 7. lipnja.

Donald Trump nazvao je taj dogovor na Twitteru "očajem". "...Ted i Kasich su matematički mrtvi i potpuno očajni. Njihovi donatori i posebne interesne skupine nisu sretni s njima. Tužno!", napisao je on, a prenosi agencija dpa.

>> Čak ni “treći čovjek” neće moći pronaći republikanski sveti gral

>> Republikanci se pripremaju za pat poziciju Trump-Cruz

Komentara 9

Avatar d-ano
d-ano
21:49 25.04.2016.

trump je jedan klaun koji sluzi samo da se skrene paznja sa ostalih problema u USA.propast dolara,i unutrasnji rasizam nezaposlenost .. u dugovima su preko glave (120%) i sve se vise uvecava dugovanje /krediti/papirnato zlato koje ne vrijedi nista bezsta bez zlatnih podloga je sve vece..a od zlata nista ,,,,ustvari niko nezna dali uopste i postoji jer USA nedozvoljavaju da se utvrdi cinjecno stanje i utvrde rezerve,,,,,,,,,,tenzije pojedinih drzava za nezavisnoscu sve se vise povecavaju,,,,,ameri su u dosli do pocetka kraja,,,,,,,,,ODGovor im je jos TTIP s kojim pokusavaju da gurnu Eu u isti lonac,,te se odrzu na povrsini,,,

Avatar mason
mason
19:43 25.04.2016.

Trump je trebao izaci Iz stranke I krenuti kao neovisni kandidat. Ovako nece dobiti nominaciju. A Cruz ne moze pobjediti Hillary Clinton sa svojim idejama iz 12og stoljeca,i dobar dio njegovih glasaca su toliko srari da ce umrijeti prije predsjednickih izbora.

MA
...Marsijanac
17:17 25.04.2016.

Cruz je prljav,notorni lazljivac i prevarant. Zaprepatilo me je da se Kashich spustio na takav nivo. No nece ti podli profesionalni politicari uspjeti . Trump ce biti nas novi predsjednik.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije