Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UTRKA ZA PANTOVČAK

Crobarometar: Kolinda Grabar-Kitarović i dalje vodi, Škoro pobjeđuje samo u jednom slučaju

Utrka za Pantovčak
Foto: Nova TV
1/5
25.11.2019.
u 19:34

Kolinda Grabar-Kitarović sada je na 32,4 posto, potporu je blago izgubio i Miroslav Škoro, a puno više glasova od njih izgubio je Zoran Milanović

Iako predsjednica i dalje ima najveću potporu u utrci za Pantovčak, njoj se kao i svim ostalim kandidatima potpora polako topi, dok samo jedan kandidat bilježi rast - Mislav Kolakušić. Rezultati su to redovitog mjesečnog istraživanja koje objavljuje Dnevnik Nove TV.

Kolinda Grabar-Kitarović sada je na 32,4 posto, a puno više glasova od nje izgubio je Zoran Milanović, koji trenutačno može računati na 21,9 posto potpore ispitanika. Potporu je blago izgubio i Miroslav Škoro te sada može računati na 17,3 posto. Jedini koji može biti zadovoljan u posljednjih mjesec dana je Mislav Kolakušić s potporom od 7,4 posto, ali ona raste. 

Od ostalih kandidata tu je Dalija Orešković s potporom od 3,1 posto. Ivan Pernar ima potporu od 3 posto, Ava Karabatić 2,1 posto, a Dejan Kovač, kao i mjesec dana prije, može računati na 1,6 posto. Ostali kandidati zajedno osvajaju 3,3 posto, a neodlučnih je 7,9 posto.

Drugi krug izbora

Ako se u drugom krugu Kolinda Grabar-Kitarović nađe s protukandidatom Zoranom Milanovićem, predsjednica osvaja 53,2 posto glasova, a Zoran Milanović može računati na 33,3 posto potpore. Na birališta neće izaći  8,7 posto birača, a njih 4,8 posto ne zna. 

Predsjedničin sraz s Miroslavom Škorom malo je neizvjesniji. Kolinda Grabar-Kitarović dobila bi 44,6 posto potpore, dok Miroslav Škoro može računati na potporu od 37,9 posto. Na izbore u tom slučaju ne bi izašlo 11,4 posto ispitanika, a njih 6,1 posto ne zna.

Predsjednica tu dobiva potporu birača HDZ-a, njih 88 posto. Miroslav Škoro pak dobiva 47 posto birača SDP-a, ali i 47 posto birača Mislava Kolakušića glas bi dalo Miroslavu Škori. 

Miroslav Škoro postao bi predsjednik samo ako bi u drugom krugu protukandidat bio Zoran Milanović. Škoro u tom slučaju dobiva 47,7 posto, a Zoran Milanović 35,3 posto. Na birališta ne bi izašlo 11,3 posto ispitanika, a ne zna 5,7 posto. Škoro dobiva 68 posto birača HDZ-a, Milanović pak 87 posto birača SDP-a. 46 posto birača Mislava Kolakušića glas daje Miroslavu Škori.

Rezultati su to istraživanja koje je provela agencija IPSOS između 1. i 20. u mjesecu na 989 punoljetnih građana iz cijele Hrvatske metodom osobnog anketiranja. Maksimalna pogreška uzorka iznosi +/-3,3%, a za rejtinge stranaka +/-3,6%.

Pogledajte i video: Večernji TV: Ante Simonić o predsjedničkim izborima

Komentara 125

Avatar nisam..robot
nisam..robot
20:36 25.11.2019.

Princeza, ja nasu predsjednicu vise volim o tebe i to tri puta oko zemlje i uvjek jos dva puta vise od tebe! Samo da znas, da se ne pravis previse vazna.

PR
Princeza
19:52 25.11.2019.

Nego tko drugi! Živjela Kraljica Kolinda! Sto je vise pljuju,mi je duplo vise volimo! Predsjednica i iducih 5 godina!❤️🇭🇷💙

Avatar smokeonthewater
smokeonthewater
21:27 25.11.2019.

Najvažnije i presudno je da ne pobjedi komunista zoran milanović. Nakon 20 godina imali bi opet "detuđmanizaciju" a tko bi nas od toga spasio? Suverenisti sa tamburašem škorom? Ma mrš' .....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije