Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KORONAVIRUS

Croatia Airlines: 'Svi koji stižu letom iz ovih država idu odmah u karantenu na 14 dana'

Croatia Airlines
Foto: Antonio Bronic/REUTERS/PIXSELL
1/4
13.03.2020.
u 12:16

Početak izolacije/karantene računa se od posljednjeg dana boravka u području žarišta virusa.

Croatia Airlines na svojim službenim stranicama objavio je priopćenje u povodu pandemije koronavirusa i načina na koji će se to odraziti na međunarodne letove.

1. Svi strani državljani koji ulaze u RH, a u posljednjih 14 dana posjetili su Italiju, Iran, NR Kinu (provincija Hubei), Koreju (grad Daegu i provinciju Cheongdo) i Njemačku (Heinsberg u Saveznoj državi Sjeverna Rajna-Vestfalija) bit će zadržani u 14-dnevnoj karanteni na vlastiti trošak.

2. Svi strani državljani koji ulaze u RH, a posljednjih 14 dana posjetili su Francusku, Švedsku, Švicarsku, Španjolsku, Njemačku (osim područja iz točke 1), Austriju, Veliku Britaniju, Nizozemsku, Kinu, (osim područja iz točke 1), Koreju (osim područja iz točke 1) Japan, Hong Kong, Singapur, Maleziju, Bahrein i Sloveniju (Bela Krajina) provest će 14 dana u samoizolaciji. Ako putnici (strani državljani) nemaju prebivalište u RH ili adresu na kojoj će sljedećih 14 dana boraviti u samoizolaciji, bit će upućeni u karantenu na vlastiti trošak. Oni koji to odbiju, bit će vraćeni u zemlju polaska.

3. Svi hrvatski državljani koji ulaze u RH, a u prethodnih 14 dana posjetili su sve države/područja iz točke 1 i 2, provest će 14 dana u samoizolaciji.

Početak izolacije / karantene računa se od posljednjeg dana boravka u području žarišta virusa.

Komentara 8

MR
Mrcro1010
16:01 13.03.2020.

Sto ne kupe od kineza one testove 15-minutne i rjesis se problema... a ne ovako karantena od 14 dana... pa de tko ce radit, jos da medicinske sestre doktori moraju u karantenu eto kolapsa

LE
Lenjin
14:50 13.03.2020.

A Cruseri Kad stignu u Dubrovnik Split ,14 Dana Karantena Turizam umire!

LE
lega2801312
22:19 15.03.2020.

Treba ukinuti kućnu izolaciju samo karantena! Svi ovi što sada dolaze iz Njemačke jer su tamo dobili slobodne dane zbog korone su u kućnoj izolaciji i većina njih se toga ne pridržava, lutaju po trgovačkim centrima i kafanama. Takvih u Osijeku je jako puno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije