Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Crnogorska veza u Pukanićevu ubojstvu?

crnogorski-txt.jpg
import
30.10.2008.
u 12:04

RIM – Protumafijaška istražna direkcija u Bariju zabrinuta je ubojstvom Ive Pukanića (47) u Zagrebu 23. listopada jer je bio jedan od svjedoka u talijanskoj istrazi o balkanskoj mafiji. Istragu o odgovornosti političara i crnogorskoga državnog aparata u krijumčarenju cigareta kojim je devedesetih godina upravljala mafija u talijanskoj regiji Pugli vodi tužitelj Giuseppe Scelsi, koji je svojedobno u Trstu ispitao Pukanića kao svjedoka.

U istragu je bio uključen i sadašnji crnogorski premijer Milo Đukanović za koga će sada protumafijaško tužiteljstvo zatražiti arhiviranje istrage jer uživa diplomatski imunitet.

Scelsi je izjavio kako je zabrinut zbog ubojstva Ive Pukanića, a posebno zbog načina na koji je izvršen atentat na direktora Nacionala.
- Pukanić je jedan od ključnih svjedoka u našoj istrazi o balkanskoj mafiji - rekao je Scelsi, koji se susreo s pokojnim novinarom u Trstu u sjedištu protumafijaške direkcije regije Friuli-Venezia Giulia 18. srpnja 2002.

- Ispitivanje je trajalo gotovo cijeli dan, a nakon njega ja sam otišao u Bari, a novinar u Zagreb - prisjeća se Scelsi koji dodaje da je Pukanić bio u pratnji "jedne dioničarke tjednika".

- Pozvali smo ga u Trst, bez potrebe za slanje dokumenta o istrazi na stranom teritoriju, i on je prihvatio poziv. Odgovorio je na sva pitanja. Potvrdio je podatke i datume krajem devedesetih godina i početkom 2000., kada su neke osobe bliske crnogorskoj vladi periodički polijetale iz zračne luke u Podgorici prema Cipsu. Putovali su u zrakoplovima s letovima "ad hoc", izvan programa, s putnim torbama punim novca - kaže Scelsi i dodaje da je Nacional pisao o prebacivanju novca.

- Pukanić mi je dao do znanja da se boji atentata. Objasnio je da se osjeća kao neugodan novinar, a 2004. bio je ubijen crnogorski novinar Duško Jovanović, koji je prijavio iste stvari u tjedniku Dan - zaključuje talijanski protumafijaški tužitelj Scelsi.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije