Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pazite gdje jedete

Nova pravila za turiste: Evo za što vam prijete kazne i do 700 eura!

Turisti
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
24.05.2019.
u 11:02

U Budvi će se uvesti mjere koje je u Hrvatskoj već uveo Hvar, a to je kažnjavanje turista koji se polugoli prešetavaju gradom

U nekim hrvatskim gradovima mjere koje su izazvale kontroverze u javnosti dobiti će svoju crnogorsku inačicu, prenosi buka.

Općina Budva planira uvesti mjere kojima bi se turisti koji gradom hodaju bez majice ili samo u kupaćem kostimu kaznili kaznom od 500 odnosno 600 eura.

Budete li jeli i pili na javnoj površini dobit ćete kaznu od 700 eura. 

Osim toga, gradske vlasti pozvale su sve građane Budve da se uključe u kreiranju nacrta Odluka o komunalnom redu koji bi trebao imati veliki utjecaj na gradsko funkcioniranje.

– Važnost ove odluke, kao i pravila i ograničenja ponašanja na javnim površinama, moguće je sagledati u odlukama gradova susjednih država gdje je, primjera radi, na Hvaru turistima istaknuto obavještenje o pravilima i kaznama koje ih očekuju u slučaju neprimjerenog ponašanja, pa je tako za šetnju bez majice predviđena  kazna od 500 eura, u kupaćem kostimu 600 eura, dok kazna za jelo i piće na javnoj površini iznosi 700 eura – objavili su iz nadležnih službi, koje prenosi RTCG. 

Turisti promatrali golemi ledenjak pa zamalo stradali

Ključne riječi

Komentara 17

HR
Hrabraja
12:06 24.05.2019.

Bolje da turisti ne dolaze , a ako dolaze neka nose jakne i burke na 40 stupnjeva

EB
el.barba.71
12:27 24.05.2019.

Mene jadranska obala više neće vidjeti. Preskupo i neljubazno na sve strane.

IV
IvicaKerempuh
12:15 24.05.2019.

Definivno glupe odluke. Ak je u Zagrebu to još mrem i skužiti, ali u turističkim mjestima ići bez majce je normala.... Isto tak nekaj na "brzake" pojesti, sendvić ili tako nešto, i za to kazna? Pa jeste li svi vi koji o tome odlučujete posve ponorili?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije