Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zaredale se prometne nesreće

Crni niz na cestama: U tri dana poginulo šest osoba na cestama

Dvoje mrtvih u prometnoj nesreći u mjestu Kožino nedaleko Zadra
Foto: Marko Dimic/PIXSELL
1/4
Autori: Frane Šarić, Hina
20.04.2021.
u 19:51

U današnjoj prometnoj nesreći kod Svetog Ivana Zeline smrtno je stradalo dijete

Nastavlja se crni niz na hrvatskim cestama. U stravičnoj prometnoj nesreći u ponedjeljak oko 22.25 sati na cesti D-306 u mjestu Kožino smrtno su stradale dvije osobe, 21-godišnjak i 20-godišnjak, dok je u današnjoj nesreći kod Svetog Ivana Zeline poginulo dijete.

Nije stao na stop

Prema rezultatima očevida kojim je rukovodio dežurni zamjenik županijskog državnog odvjetnika u Zadru, nesreća u mjestu Kožino dogodila se kad se 18-godišnji vozač osobnog vozila marke Mercedes zadarskih registarskih oznaka kretao kolnikom ulice Put primorja (sporednom cestom) te dolaskom do raskrižja prošao pokraj prometnog znaka „obavezno zaustavljanje – stop“, ušao u navedeno raskrižje zadržavajući smjer kretanja, a da pritom, iako je to bio dužan učiniti, nije propustio sva vozila koja se kreću cestom na koju se uključuje.

Tom prilikom, uslijed nepoštivanja prednosti prolaska, prednjim dijelom automobila udara u lijevi bočni dio osobnog automobila Fiat zadarskih registarskih oznaka kojim je upravljao 21-godišnji vozač. Nakon sudara osobno vozilo Fiat silazi s kolnika i bočnim djelom udara u prometni znak i ogledalo, reklamni pano te betonski zid od kojeg se odbija te vraća na kolnik gdje se zaustavlja okrenuto na bočnom dijelu. Na mjestu događaja intervenirali su zadarski vatrogasci koji su izvukli preminulog vozača i putnika. Za vrijeme trajanja očevida promet na dionici ceste D-306 bio je u prekidu od 22.42 do 2.10 sati te se odvijao obilaznim pravcima. U službenim prostorijama policije u tijeku je kriminalističko istraživanje nad 18-godišnjakom zbog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu. Osamnaestogodišnjak je podvrgnut alkotestu na kojem je bio negativan, ali nalaz krvi još se čeka. Mladić koji je skrivio nesreću tek je nedavno položio vozački ispit.

VIDEO Zagreb: Automobilom se zabio u terasu restorana Petica, dvoje ljudi ozlijeđeno

U ponedjeljak u 19.15 sati dogodila se još jedna prometna nesreća na cesti između sela Čavle i Svilno na Grobnišćini pokraj Rijeke u kojoj je jedna osoba poginula, a dvije su ozlijeđene i prevezene u KBC Rijeka. Prometna nesreća, srećom bez smrtnih posljedica, dogodila se također u ponedjeljak navečer u Zagrebu kod Autobusnog kolodvora kada se vozač u automobilu marke Mercedes zaletio u terasu restorana Petica. Tragedije su se nastavile i s današnjim danom. U prometnoj nesreći kod Svetog Ivana Zeline, koja se dogodila oko 8.20 sati, smrtno je stradalo dijete dok su dvije osobe lakše ozlijeđene, kažu u policiji. Nesreća se dogodila kada je u naselju Tomaševec vozilo sletjelo s kolnika. A oko 11.50 sati na autocesti A1 u tunelu Mala Kapela u smjeru juga u sudaru dvaju automobila smrtno je stradao muškarac, dok je još jedna osoba ozlijeđena.

Divljačka vožnja kroz naselje

Podsjetimo, i u nedjelju se dogodila stravična prometna nesreća kod Nove Gradiške u kojoj je poginuo 31-godišnji vozač koji je kroz Zapolje vozio čak 186 kilometara na sat iako je najveća dopuštena brzina 50 kilometara na sat. Također, svoju divljačku vožnju cijelo je vrijeme prenosio uživo. U jednom trenutku izgubio je nadzor nad vozilom i sletio u odvodni kanal.

Komentara 5

ZI
zionvernichter
19:56 20.04.2021.

Za takvu bananicu od drzave,jedva 4 mil. stanovnika,je puno. ! Ali kada se gleda opcenito"kultura" voznje kod nas,jos je i dobro ,da nema jos vise zrtava.

GE
geler203
19:59 20.04.2021.

Kad neće i ne može zakon i organi, priroda se sama pobrine.

A1
Ardo 1944
20:02 20.04.2021.

U ovoj državi NNNI.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije