Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
997 novih slučajeva

Crne brojke u BiH: Preminule 73 osobe zaražene koronavirusom

U sarajevskoj Općoj bolnici otvoren odjel za smještaj pacijenata zaraženih koronavirusom
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
1/5
09.11.2020.
u 12:51

Podatak o 73 osobe koje su preminule uslijed zdravstvenih komplikacija prouzročenih zarazom predstavlja apsolutni rekord u BiH  još od izbijanja epidemije u ožujku

Čak 73 osobe zaražene koronavirusom umrle su u Bosni i Hercegovini proteklog vikenda, proistječe iz zbirnih podataka koje su u ponedjeljak objavili entitetski zavodi za javno zdravstvo te vlasti distrikta Brčko. Iz bolnica u Federaciji BiH prikupljeni su podaci o 52 preminule osobe kojima je ranije dijagnosticiran COVID-19, dok je u Republici Srpskoj umrlo 19 zaraženih koji su bili na liječenju. U Brčkom su preminule dvije zaražene osobe.

Podatak o 73 osobe koje su preminule uslijed zdravstvenih komplikacija prouzročenih zarazom predstavlja aposolutni rekord u BiH  još od izbijanja epidemije u ožujku.

Video: Mogu li se simptomi koronavirusa pojaviti i odmah nestati

U ponedjeljak je potvrđeno ukupno 997 novih slučajeva zaraze koronavirusom, nakon što su od nedjelje provedena testiranja na nešto više od 2300 uzoraka. I broj testiranja pa tako i zaraženih uobičajeno je manji tijekom vikenda. U Sarajevu su registrirana 94 nova slučaja zaraze, a u Banjoj Luci 97. Za Mostar su u ponedjeljak bili dostupni samo kumulativni podaci koji se odnose na cijeli protekli vikend, u kojemu je potvrđeno kako je oboljela 291 osoba.

U mostarskom Kliničkom centru od petka do nedjelje umrlo je čak 18 oboljelih od COVID-a, a trenutačno je tamo na liječenju 106 pacijenata s takvom dijagnozom, u dvije bolnice u Sarajevu ih je oko 300, a u Kliničkom centru u Banjoj Luci čak 463.

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
12:59 09.11.2020.

Di su komentari ljubitelja cetinskog i ovih troglodita s Trga?! Bando ravnozemljaska!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije