Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'PROCES STOLJEĆA'

Crna Gora odlučila izručiti Sinđelića Hrvatskoj, osuđen na 21 godinu zatvora zbog ubojstva

Ilustracija
Foto: Miranda Cikotic/Pixsell
1/3
06.09.2019.
u 12:06

Sinđelić je pripadnik Srpskog četničkog pokreta te je bio krunski svjedok u Crnoj Gori u „procesu stoljeća“, kako su ga nazvali tamošnji mediji.

Podgorički Viši sud odobrio je zahtjev Hrvatske za izručenje srbijanskog državljanina Saše Sinđelića, svjedoka suradnika crnogorskog specijalnog tužilaštva u slučaju pokušaja državnog udara.

Sud u Crnoj Gori utvrdio je kako će prihvatiti zahtjev za izručenjem od hrvatskog Ministarstva pravosuđa radi odsluživanja kazne zatvora u trajanju od 21 godine zbog počinjenog zločina ubojstva i krađe, prenosi Blic.

Hrvatsko ministarstvo pravosuđa zatražilo je izručenje Sinđelića zbog izdržavanja kazne zatvora po presudi županijskog suda u Vukovaru kojom je osuđen na 21. godinu zatvora zbog ubojstva Mirka Fotesa u listopadu 2002. godine.

Podsjećamo, Sinđelić je pripadnik Srpskog četničkog pokreta te je bio krunski svjedok u Crnoj Gori u „procesu stoljeća“, kako su ga nazvali tamošnji mediji. Na osnovi njegova svjedočenja Viši sud u Podgorici je osudio 14 optuženih na ukupno 69 godina zatvora zbog pokušaja terorističkog napada i prevrata na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori 2016.  Sinđelić je u prebjegao iz Srbije u Crnu Goru i u toj zemlji zatražio je politički azil, zbog kako je naveo „konkretnih prijetnji da će biti ubijen" te od tada Hrvatska čeka njegovo izručenje.

VIDEO Saša Sinđelić na sudu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije