Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RASTE BROJ ZARAŽENIH

Crna Gora upozorila građane: Poštujte mjere da izbjegnemo ponovno uvođenje mjera

FILE PHOTO: Hospitalisations of COVID-19 patients rise in Marseille
Foto: ERIC GAILLARD/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/2
11.09.2020.
u 21:19

U Crnoj Gori, nakon parlamentarnih izbora 30. kolovoza, broj zaraženih koronavirusom naglo je porastao i trenutačno je u toj zemlji aktivno 287 slučajeva na 100 tisuća stanovnika, što je uvjerljivo najviše u regiji

Crnogorske zdravstvene vlasti pozvale su u petak stanovnike te zemlje da poštuju epidemiološke mjere, a inspekcijskim službama naredile suda pojačano kontroliraju poštivanje mjera kako bi se izbjeglo ponovno uvođenje ograničenja.

U Crnoj Gori, nakon parlamentarnih izbora 30. kolovoza, broj zaraženih koronavirusom naglo je porastao i trenutačno je u toj zemlji aktivno 287 slučajeva na 100 tisuća stanovnika, što je uvjerljivo najviše u regiji.  

Na sjednici, prvoj nakon parlamentarnih izbora, zdravstveni krizni stožer konstatirao je da se mjere na snazi ne poštuju. U Crnoj Gori obvezno je nošenje maski za sve stanovnike starije od sedam godina, na otvorenom i u zatvorenim prostorima, a također obavezno je držanje fizičke distance.

„Nacionalno koordinacijsko tijelo za zarazne bolesti poziva sve građane, institucije, javne ustanove i tvrtke da dosljedno poštuju mjere, a inspekcije da pojačaju nadzor i kontrolu poštovanja propisanih mjera", navodi se u priopćenju. Dodaje se da "ako nepoštovanje mjera rezultira daljim pogoršanjem epidemiološke situacije"  Institut će predložiti "uvođenje restriktivnih mjera, posebno u općinama s visokim stupnjem lokalne transmisije".

Zdravstvene vlasti su rekle da unatoč rastu broja inficiranih, zdravstveni sustav Crne Gore potpuno kontrolira situaciju. Školska godina u Crnoj Gori počet će 1. listopada, a tada će početi raditi i vrtići, a do tada jedan roditelj djece mlađe od 11 godina može koristiti plaćeni dopust. 

Jedan posto crnogorske populacije bolovao od korone

Od sredine ožujka kada je potvrđen prvi slučaj koronavirusa u Crnoj Gori do danas virusom Covid-19 u toj zemlji je zaraženo 6.385 građana, više od jedan posto populacije te zemlje sa 620 tisuća stanovnika.  

U zadnja 24 sata, svaki četvrti uzorak bio je pozitivan, pa je od 617 testiranih 163 bilo pozitivno na koronavirus.

"Ukupan broj smrtnih slučajeva povezanih s Covidom-19 od početka lipnja iznosi 106, a od početka godine 115", priopćio je crnogorski Institut za javno zdravlje te dodao da je broj aktivnih slučajeva trenutačno 1810.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije