Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Crna Gora danas uspostavlja diplomatske odnose s Kosovom

kosovo
afp
15.01.2010.
u 10:56

Ministar vanjskih poslova Crne Gore Milan Roćen danas će kosovskom kolegi Skenedru Hiseniju poslati službeni dopis koji predstavlja čin uspostavljanja diplomatskih odnosa dviju zemalja.

Crna Gora danas uspostavlja diplomatske odnose s Kosovom, ali će razmjena veleposlanika dviju država pričekati dok se na Kosovu ne riješi status crnogorske manjine, piše podgorička Pobjeda.

Prema saznanjima tog lista ministar vanjskih poslova Crne Gore Milan Roćen danas će kosovskom kolegi Skenedru Hiseniju poslati službeni dopis koji predstavlja čin uspostavljanja diplomatskih odnosa dviju zemalja.

- Roćenova poruka je odgovor na diplomatski dopis kosovske strane dostavljen krajem prošle godine kojim je Priština zatražila od Podgorice informaciju o tome kada može očekivati uspostavljanje diplomatskih odnosa - objašnjava podgorički dnevnik.

Crna Gora u dopisu kosovskoj strani, doznaje Pobjeda, navodi da do "razmjene diplomatskog osoblja neće doći sve dok se ne riješi pitanje položaja crnogorske manjine na Kosovu".

Crna Gora je 9. listopada 2008. priznala neovisnost Kosova nakon čega je Beograd uskratio gostoprimstvo njezinu veleposlaniku. Nakon godinu dana potpuni diplomatski odnosi normalizirani su kada je novi veleposlanik Igor Jovović predao akreditacije predsjedniku Tadiću.

Srbija je sugerirala Crnoj Gori da pričeka s uspostavljanjem diplomatskih odnosa s Kosovom do odluke Međunarodnog suda pravde u Haagu je li proglašenje neovisnosti Kosova legalno u duhu međunarodnog prava.

Komentara 19

OB
-obrisani-
14:52 15.01.2010.

Bre srbi i \'levo\' oko u glavi priznaje Kosovo kao nezavisnu drzavu,a sto vi cekate....ha.ha.ha......jos bi se vi zibali u \'kolevci \"?

OB
-obrisani-
14:57 15.01.2010.

c@n@jisraM pa nije baš tako prijatelju.…Na vlasti su kriminalci koji vladaju tupavom većinom koja će ih kad- tad oterati govnavom motkom. I državu su dobili zahvaljujući 2500 glasova viška koje su dobili od Šiptara koje su čarter letovima dovlačili izz belog sveta, a čije su dede i očevi otišli iz CG. Za razliku od njioh, nijedan Crnogorac na privremenom radu u Srbiji, a koji se rodio i živeo u CG ije imao pravo glasa. Sve jasno?

PJ
pIavo_jezero
11:45 15.01.2010.

magic, i 100 eura

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije