Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBRAĆANJE SABORU

Crkva poziva zastupnike katolike protiv Istanbulske konvencije

Mate Uzinić
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
1/2
15.09.2017.
u 15:30

'Crkva ne može ostati po strani kada je riječ o zaštiti temeljnih vrednota '

Vijeće HBK za obitelj pozvalo je Sabor da ne ratificira Istanbulsku konvenciju

- Crkva ne može ostati po strani kada je riječ o zaštiti temeljnih vrednota kojima se štiti dostojanstvo ljudskog bića, jer se radi »o važnom pitanju za osobni život kršćana i društveni život našega vremena« (Persona humana, 2). Stoga, smo svi pozvani poštivati načelo prema kojemu nema istinskog promicanja ljudskog dostojanstva, ako se ne poštuju temeljne zakonitosti čovjekove prirode (Persona humana, 3).

Te zakonitosti ne smiju se narušiti arbitrarnim pojmovima i sličnim zadiranjima u pravni poredak koja imaju izravni učinak na pitanja ljudskog identiteta. U tome smislu Vijeće poziva Hrvatski sabor, a osobito zastupnike koji dijele katolički svjetonazor, da ne ratificira gore spomenutu Konvenciju - poručili je Vijeće za obitelj kojemu je na čelu biskup Mate Uzinić

Komentara 7

DU
dugi
13:28 19.09.2017.

E moj Lujo i ti si jedan od onih kaj zele zlo bliznjem svome. Ali kak bi znal bolje kad i biskup likuje kad umru oni koje on ne voli.

OD
otac_domovine
19:29 25.10.2017.

Draga crkvo zastupnika katolika gotovo da i nema, a tome ste u dobroj mjeri kumovali i vi forsirajući stranke koje glume da su demokršćanske i javnom i svakom drugom potporom.

Avatar Becarina
Becarina
18:02 15.09.2017.

Ja sam si malo uzeo vremena o konvenciji sve procitao na njemackom jeziku , nema "gender. Ljudi se bune jer podrzava i jaca feminizam , kod nas i Poljaka je prevod "rod (spol) i "sumnja se na genderizam . UU Njemackom jeziku nema "rod u tom smislu - postoji samo spol "Geschlecht, nema tog problema. Kad bi mi preveli na spol ovaj mostov biskup i Zeljka Markic bi govorili o spolnoj ideologiji samo kak bi srusili vladu i vratili most na vlast koji su svi do jednog za konvenciju, pokvarena igra. Poljska je ratificirala konvenciju 2015e dok su vladali socijalisti, ni ova konzervativna vlada nece da ponisti ratifikaciju, mislim kod nas se pretjeruje. Konvencija zabranjuje nasilje nad zenama, novo i iz "ponosa nasto se vade muslimani, nasilni pobacaj, nasilnu sterilizaciju, religijsko nasilje poput obrezivanja , diskriminaciju na poslu i opcenito - tesko je jednoj zeni biti protiv ovoga, muski su "nastradali .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije