Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Proglasit će ih papa Franjo

Crkva imenuje nove svece, među njima i zaštitnik siromašnih

Papa Franjo
Foto: MAX ROSSI/REUTERS/PIXSELL
19.05.2018.
u 14:08

Opisivan kao jednostavan čovjek blizak narodu, Oscar Romero, rođen 1917., uzeo je u zaštitu seljake bez zemlje, izazvavši bijes najkonzervativnijih sredina Salvadora. Ubijen je usred mise 24. ožujka 1980.

Salvadorski nadbiskup Oscar Romero, veliki zaštitnik siromašnih koji je postao istinska legenda u Latinskoj Americi nakon ubojstva 1980., kao i papa Pavao VI. (1962.-1980.), bit će proglašeni svetima istog dana u bazilici Svetog Petra u Rimu, objavio je u subotu papa Franjo

Kanonizacija će se održati 14. listopada tijekom sinode posvećene mladima u Vatikanu, rekao je papa Franjo koji je u subotu prisustvovao sastanku posvećenom dvojici budućih svetaca. 

Opisivan kao jednostavan čovjek blizak narodu, Oscar Romero, rođen 1917., uzeo je u zaštitu seljake bez zemlje, izazvavši bijes najkonzervativnijih sredina Salvadora. Ubijen je usred mise 24. ožujka 1980. 

Pavao VI., rođen kao Giovanni Battista Montini 1897., dovršio je tijekom svoje pontifikata Drugi vatikanski koncil koji je započeo njegov prethodnik Ivan XXIII. Proglašen je blaženim u listopadu 2014. 

Pogledajte galeriju: Kako papa Franjo mijenja Crkvu i svijet

Papa Franjo
1/14

 

Ključne riječi

Komentara 7

DI
Direkt
16:00 19.05.2018.

Oscar je svetac,a ne kao Alojze kontraverzni.

VA
vadis1
15:16 19.05.2018.

Ako je pravde Stepinac ne moze biti proglasen svetim. On nije nedvosmisleno osudio ustaske zlocine kao sto je osudio komunisticke. Zlocin je zlocin bez obzira tko ga je pocinio.

AE
Aedes2017
16:36 19.05.2018.

Čovjek ,a s time i Crkva ne može nikoga proglasiti ,,svetim ,,.To može samo trojedini Bog . Pogledajmo Srednji vijek,vrijeme inkvizicije ! Tu su stoljećima činjeni stravični smrtni grijesi čije je nalogodavce i same egzekutore Crkva proglašavala svecima !? Najvećii smrtni grijeh danas je opstanak zločinaca na Svetim oltarima Katoličke crkve ! Katolička crkva NE smije činiti bogohuljenje i sablazan iskrenih vjernika sebi datim mandatom kanonizacije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije