50 14°C
  • kelab:

    Ja sam pitao mog zupnjaka sto misli o svemu ovome. On mi odgovori: sramota za biskupa koji predstavlja Crkvu. On jos nadoda: svi ti crkvenjaci koji imaju oruzje zbog bilo kojeg razloga sramota su. Pitao sam ga imaju li zivotinje ... prikaži još! dusu. Odgovori mi je nekako ovako: ne radi se o dusi nego o zivotu. Pitam ga dalje: hocemo li onda svi u vegeterijance? On ce: nisam vegeterijanc. Zivotinje su nekako u boljem polozaju. Mogu pobjeci, a biljke ne mogu pobjeci, a i one se su zivot. Nadoda : zacarani krug, ali sramota za biskupa zbog biskupa.

  • kažemja:

    Izraziti sam protivnik lova .Danas se ne lovi zbog prehranjivanja kao nekad nego iz zabave , dokolice , obijesti i viška slobodnog vremena.Teza o kontroliranom lovu koju nameću zagovornici lova je besmislena jer čovjek je taj koji je poremetio procese ... prikaži još! u prirodi i sad mu se to sve vraća. Priroda je to rješavala sama milijunima godina bez ljudskog uplitanja. No, kad se u lov uključi pop koji bi trebao biti oličenje skromnosti(tako barem propvijedaju) onda sve ovo još više stvara negativnu sliku o njima . Eto, nek se ovaj biskup ugleda na patera Cveka koji svaki slobodni trenutak i u dubokoj starosti koristi da pomaže potrebitima a ne da okolo ubija nedužne životinje iz zabave i hobija.

  • danijelrukavina4:

    Gospodine Markešić, meni su sve više i više nepojmljiva i lovačka društva u 21. stoljeću. Pa vidimo da životinje, biljke, insekti nestaju naočigled. "Biskup-lovac" mi , oprostite mi na izrazu, izgleda kao perverzija. I inače o nekim svećenicima imao veoma ... prikaži još! nisko mišljenje. Neke, naprotiv, veoma cijenim. Ali tako je to svugdje, pa tako i u vašoj organizaciji. Što se tiče životinja, ja se jako dobro sjećam, kada smo išli u Liku po zimi 60-tih godina prošlog stoljeća, uz cestu, po snijegu bilo je mnoštvo tragova od divljači, a ne rijetko bismo i vidjeli lisicu, zeca, srnu, čak i divlju svinju. Danas, ne da uz cestu ne možeš vidjeti divljač, nego ne možeš vidjeti ni trag divljači. Vidite, ja nisam lovac, ali jako dobro znam iz ličkog djetinjstva kako izgleda trag zeca, srne, vuka, divlje svinje, medvjeda po ljeti, uz neku lokvu. Moja djeca to ne znaju, a nabrojane životinje mogu vidjeti samo u zoološkom vrtu. Kada smo po ljeti išli u Liku ili iz Like, 60-70. tih godina prošlog stoljeća, kad bismo stigli, mrlja od kukaca bi na prednjem vjetrobranskom staklu i na maski i farovima bilo koliko hoćeš. Morao si auto odvesti na pranje. Da li je danas tako ?

Još iz rubrike Vijesti

Andrej Plenković
Povučeni prijedlozi zakon

Plenković: Nismo kapitulirali pred poslodavcima

Andrej Plenković
Sjednica Sabora

Plenković: Spremni smo ići pred birače, neka oni odluče kome žele povjeriti budućnost Hrvatske

20
Porezna uprava
POKUŠAJ PRIJEVARE

Porezna upozorava građane: Ne otvarajte e-mail s ove adrese