Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽELJKO MILOVANOVIĆ

Čovjek s tri državljanstva kojeg traži i Interpol

31.10.2008.
u 19:56

Željko Milovanović (42), zvani Gavro i Crveni Vjetar, lice s Interpolove tjeralice, ima hrvatsko, srbijansko i bh. državljanstvo i podeblji policijski dosje.

Hrvatska ga traži zbog ratnog zločina, a tijekom Domovinskog rata bio je pripadnik paravojnih srbijanskih postrojbi te je ratovao pod patronatom Milorada Lukovića Legije. Legija, a to je već općepoznata stvar, bio je zapovjednik srbijanskih Crvenih beretki, elitne postrojbe srbijanske policije, a osobno je uhitio Slobodana Miloševića. Usto, Legija je i jedan od vođa zemunskog klana te je optužen i osuđen na 40 godina zatvora zbog sudjelovanja u likvidaciji srbijanskoga premijera Zorana Đinđića.

Milovanovića tako osim hrvatske policije traže i policije Mađarske, Srbije i Crne Gore, i to zbog nekoliko oružanih pljački, pucnjave, držanja talaca.

“Proslavio” se 2005., kada je pobjegao iz Kazneno-popravnog zavoda Kula u Srbiji dok su ga vozili na liječnički pregled, a nedugo nakon toga je u BiH tijekom okršaja s policijom ranjen u genitalije.


Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije