Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
robert ljutić

Čovjek koji je, trčeći uz Bandića, sve rješavao

05.05.2018.
u 18:44

Detalji iz optužnice protiv Roberta Ljutića, desne ruke gradonačelnika Milana Bandića koji je s još nekoliko osoba optužen za štetu od 440.000 kuna

Roberta Ljutića upoznao sam 2011. Tada sam došao poslovati u Zagreb, a rekli su mi da je Ljutić osoba s kojom se može surađivati. Rekli su da može rješavati neke stvari u gradu, sređivati štandove i slično. Bio je tjelesni čuvar gradonačelnika Milana Bandića, njegova desna ruka, s njim je trčao svako jutro. Pa su se na tom trčanju sređivani svakakvi poslovi. Svi koje žele upoznati Bandića ili od njega tražiti neku uslugu pokušavaju to učiniti na toj atletskoj stazi tijekom jutarnjeg trčanja. Tamo sam upoznao Ljutića kao čovjeka koji ima neku funkciju u gradu i koji po gradu prati gradonačelnika – kazao je Stijepo Zorić, protiv kojeg je USKOK nedavno podigao optužnicu.

Posljednji u nizu

Osim Zorića, optužen je i Ljutić, kao posljednji u nizu Bandićevih suradnika koji su se našali na meti istražitelja. USKOK njih dvojicu te Sanju Bančević Medenicu, Dragu Topolovca, Željka Markovića, Gorana Pribetića i Nebojšu Dakića tereti za zloporabe teške 440.000 kuna. Optužnica je podignuta u travnju, još nije pravomoćna, a tijekom istrage uz 10-ak svjedoka, ispitani su i svi optuženici osim Dakića, koji je u bijegu. Ljutić i Topolovac zanijekali su krivnju, Bančević Medenica se branila šutnjom, dok su Pribetić, Zorić i Marković detaljno opisali kako se posluje u Zagrebu.

Odnosno, kako se dodjeljuju štandovi za gradske manifestacije, a iz njihovih obrana te snimki tajno snimljenih razgovora proizlazi da je glavni operativac za sve to bio Ljutić. Ljutića percipiraju kao Bandićevu desnu ruku, bio mu je tjelesni čuvar pa zamjenik šefa kabineta, predsjednik povjerenstva za dodjelu gradskih prostora, a njegovo nezakonito zapošljavanje u Bandićevu kabinetu i u optužnici je za aferu Agram. Ljutić je trenutačno šef komunalnih i prometnih redara i Bandićev je čovjek od najvećeg povjerenja, a iz snimki tajno snimljenih razgovora proizlazi da ga naziva i jedan poznati boksački trener, koji od njega traži pomoć za svoj klub.

– Imam poteškoća s realizacijom financijske pomoći koju mi je Bandić obećao, a Antunović i Lovrić je opstruiraju – žali se boksač Ljutiću.

Ogovaranje Nalisa

Ovaj kaže da će nazvati Zdenka Antunovića, inače optuženog u aferama Agram i Bundekfest, nakon čega kaže boksaču:

Počeo mi je frfljati, a čim počne frfljati, znam o čemu se radi. A samo tražim da mi kažu mogu li se osigurati ta sredstva za klub za ovu ili iduću godinu – srdi se Ljutić.

Iz tajno snimljenih razgovora čuje se kako Ljutić određuje tko će dobiti kakve štandove i gdje, čuje se da pomože pri zapošljavanju, urgira kod Bandića za ovog ili onog, a čuje se i kako s Tedijem Lušetićem ogovara Josipa Nalisa. Nalis i Lušetić su optuženi u aferi Bundekfest, a Nalis je u obrani priznao za što ga se tereti, što mu Ljutić zamjera, pa kaže Lušetiću:

– Nalis je čovjek bivšeg predsjednika i radi protiv grada i Bandića, a usosio je dečke. Svjedok je protiv ljudi, a ljudi nisu ni krivi ni dužni – kaže Ljutić. 

 

Komentara 37

Avatar Oberstleutnant
Oberstleutnant
19:21 05.05.2018.

ja sam mislil da je ovo Maverick iz Top Gun-a!!

DO
dopizdilomi
19:26 05.05.2018.

Pokrali su milijarde a vi se uhvatili 440.000 kuna.

Avatar U_hljeb U gsg vg
U_hljeb U gsg vg
19:43 05.05.2018.

Jel se trči i sutra ujutro...mogu i ja jedan krug....možda i dva...koji dobar članak ...jel ovakva i optužnica....malo bi se kao reketarilo mikijeve ljude...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije