Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRAMA NA MARKOVU TRGU

Čovjek koji je prvi pomogao ranjenom policajcu: 'Kolegica je vidjela napadača, ali nitko je nije htio saslušati'

VL
12.10.2020.
u 11:30

"Došao sam policajcima i kazao da sam svemu svjedočio, htio sam im dati iskaz, ali nisu bili pretjerano zainteresirani u cijeloj toj gužvi. Čak nisu htjeli razgovarati ni s mojom kolegicom koja je počinitelja vidjela naoružanog"

Zagrebački odvjetnik Darko Markušić prvi je u ponedjeljak ujutro ugledao propucanog policajca kako leži pred zgradom Vlade na Markovu trgu. Za Večernji list ispričao je detalje. 

VIDEO: Svjedok pucnjave na Markovu trgu, odvjetnik Darko Markušić

"Ja imam ured u Mletačkoj ulici, odmah do Markova trga. Dok sam išao na posao i nalazio se sa stražnje strane zgrade Vlade, čuo sam buku. Prva pomisao bila mi je da radnici i građevinarci s krovova bacaju cigle u kamion te da saniraju zgrade oštećene u potresu. Međutim, buka nije stajala, shvatio sam da su to rafali, a ja sam se približavao zgradi Vlade. Vidio sam policajca kako leži u bolovima i u krvi. Dao sam mu svoj kaput, ogrnuo ga njime, a još nekoliko ljudi pružilo mu je pomoć, donosilo vodu. U svakom slučaju radili smo što smo mogli sve do trenutka dok slučajno na lice mjesta nije naišlo sanitetsko vozilo i prevezlo ga u bolnicu u Vinogradskoj", ispričao je Markušić dodavši kako se policajac previjao od bolova.

Kaže kako nije vidio počinitelja niti mu je poznato je li automatsko oružje donio u nekakvim kolicima, o čemu se jutros pojavila informacija.

"Ne, ja ga nisam vidio, ali vidjela ga je kroz prozor ureda moja kolegica. Vidjela je da je naoružan i odmah me zvala da se sakrijem", kaže odvjetnik koji kaže kako ga policija nije htjela pretjerano slušati.

VIDEO: Pucnjava na Markovu trgu, rekonstrukcija događaja

"Došao sam policajcima i kazao da sam svemu svjedočio, htio sam im dati iskaz, ali nisu bili pretjerano zainteresirani u cijeloj toj gužvi. Nisu htjeli čak ni razgovarati s mojom kolegicom koja je počinitelja vidjela naoružanog. Više sam informacija dao medijima nego policiji", zaključio je Darko Markušić čiji odvjetnički ured ostaje zatvoren sve do kraja očevida budući da pred njim policija provodi istragu i traži čahure

 

 

 

Komentara 11

SJ
Sve je uzalud
12:01 12.10.2020.

....opasna Pandorina kutija je otvorena....treba biti oprezan i napraviti sve da ovo ne bude podstreh....

Avatar babinjak1984
babinjak1984
11:58 12.10.2020.

Svjedokinja: Beroš je prošao u autu, nije ni zastao! Beroš: Nije bilo naznake da treba pomoć????

JA
jadnatikoza
15:06 12.10.2020.

Meni se čini da je narodu dosta ovog hrvatistana i da se počinju budit. Očita je poruka ovakvoj lopovskoj vlasti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije