Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIBERTARIJANSKI GURU

Čovjek koji je predvidio sve: Trump i Putin su nemoćni, svijet očekuje financijska apokalipsa

Trgovina
Foto: Shutterstock
1/2
03.02.2017.
u 17:59

'Ekonomska apokalipsa nam je pred vratima i nitko je ne može zaustaviti. Što je najgore od svega, za tu će katastrofu optužen biti Donald Trump'

Ron Paul, dugogodišnji republikanski kongresmen iz Teksasa, kandidat za američkog predsjednika 2012. i svojevrsni libertarijanski guru, godinama je upozoravao na monetarno stanje SAD-a i neodrživi ekonomski sustav. Kada je 2008. eskalirala velika financijska kriza, Paul je mogao samo odvratiti 'rekao sam vam'.

Nakon izbora Donalda Trumpa na čelo Sjedinjenih država, koji pokušava ojačati ekonomiju SAD-a stvarajući nova radna mjesta, Ron Paul upozorava kako se nadolazeća financijska kriza neće i ne može zaustaviti.

U intervjuu za Zero Hedge, Ron je zaključio kako su centralne banke SAD-a veoma kreativne u izbjegavanju katastrofe, ali tome se predviđa skori kraj.

Svoju teoriju bazira na činjenici kako su Federalne rezerve tijekom krize 2008. i 2009. godine tiskale milijarde dolara bez pokrića. Tada, taj je pothvat spasio Ameriku, ali i utabao put za novu svjetsku krizu samo desetljeće kasnije.

- Ekonomska apokalipsa nam je pred vratima i nitko je ne može zaustaviti. Što je najgore od svega, za tu će katastrofu optužen biti Donald Trump - priča Paul.

- Katastrofa će se dogoditi u naredne dvije godine, a čak ni Donald Trump ili Vladimir Putin ne mogu spriječiti novu krizu - istaknuo je. 

>> Dobitnici Nobelove nagrade za mir osuđuju Trumpovu 'mržnju': 'To je temeljno rasistički čin'

Komentara 40

Avatar bokolo
bokolo
19:38 03.02.2017.

Federalne rezerve nisu "federalne" niti su "reserve". To je Hazarska mafia koja vec godinam zeli unistiti USA. Uvijek isto pleme na vrhu te private organizacije.

Avatar superhik74
superhik74
19:35 03.02.2017.

Pa to normalni ljui odavno znaju, zato Kina, Rusija, Indija I Iran masovno kupuju zlato i dedolariziraju se jer se petrodolarskoj Ponzijevoj shemi vec odavno blizi kraj koji bankari umjetno odgadjaju nadajuci ce novom ratu u kojem ce oni pobjediti izbrisati sve dugove sebi i startati ponovno, jedino sto se taj scenarij nece dogoditi posto bi slijedeci rat bio nuklearna apokalipsa gdje ce i oni nestati.

JU
jurajuric118
18:44 03.02.2017.

moderni financijski sustav je neodrživ. nemreš tiskati novac i plasirati ga kroz komercijalne banke koje na njega stave kamatu koja uopće nije otiskana kao novac. znači opet generiraš nepostojeći novac kroz kamatu koja iziskuje štampanje novog novca da se pokrije ista. i tako ukrug generiraš sve veči i veči dug. i nemreš iz toga kruga izači nikak. dok velim tiskat ili štampat mislim na generiranje novca bio on tiskan ili elektronički. inače ameri več 20 godina u tajnosti rade na novom novčarskom sustavu koji bi zamjenio postojeći u slučaju baš ovakve predviđene katastrofe, tak da nema brige.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije