Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sukob interesa?

Bernardić primao saborsku plaću i dobio stipendiju za MBA

Davor Bernardić
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/2
20.12.2017.
u 17:00

Vođa socijaldemorkata ne otkriva zašto je uopće 2014. godine, s obzirom na saborska primanja, tražio stipendiju

Nagađanja su se potvrdila – predsjednik SDP-a Davor Bernardić nije sam financirao školovanje u školi Cotrugli, već je do svoje MBA diplome došao putem stipendije koju ta škola svake godine dodjeljuje određenom broju polaznika. Bernardić je nagađanja potvrdio sam u intervjuu Novom listu u kojem je taksativno nabrojio sva svoja obrazovna postignuća.

– Završio sam fiziku, pripremam doktorat na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, usavršavao sam se na prestižnom sveučilištu u Maastrichtu, stekao sam i MBA na Cotrugliju. Poznato je da sam kao jedan od najboljih studenata na PMF-u s prosjekom ocjena 4,93 bio dobitnik mnogih stipendija, od Ministarstva znanosti, Grada Zagreba, stipendije tjednika Nacional, stipendije i programa za obrazovni program američke vlade i vlade Južne Koreje, pa i Cotruglijeve iz 2014. Koliko mi je poznato, brojne kolegice i kolege bili su također korisnici sličnih programa i edukacija. Sve je transparentno i vidljivo u mom životopisu. Ako cjeloživotno obrazovanje na koje se kao društvo volimo pozivati može biti predmet spora, onda kao zemlja imamo problem sustava vrijednosti – kazao je Bernardić.

Međutim, šefu SDP-a nitko i nije prigovarao što se cjeloživotno obrazuje, već što danima nije otkrivao kako je platio skupu školarinu (oko 260.000 kuna). Čak i sada kada se zna da je riječ o stipendiji nema odgovora zašto je uopće kao zastupnik socijaldemokrata tražio stipendiju s obzirom na primanja umjesto da je to mjesto prepustio nekome tko si takvo obrazovanje ne može priuštiti. Nadalje, stipendiju škole Cotrugli dobio je 2014. godine, dakle kada je bio saborski zastupnik, odnosno državni dužnosnik, a od Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, doznajemo, nije tražio mišljenje smije li on takvu stipendiju primiti. Zbog svega je vjerojatno samo pitanje dana kada će ovaj slučaj završiti na Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa, gdje bi se stvari mogle postaviti ovako – Bernardić je potencijalni budući premijer i kao takav jednog bi dana mogao utjecati na izmjene zakonodavstva u visokom obrazovanju.

Ovo su najbolje fotografije Pixsellovih fotoreportera koje su obilježile 2017.:

Davor Bernardić
1/59

Komentara 56

ZV
zvonkodominkovic
17:21 20.12.2017.

Ako je istina .Dno dna To je.jos jedan dokaz koliko su ljudi bahati i sebični. Govna uvjek isplivaju na povrśinu.

NE
Neutralac
17:15 20.12.2017.

Hmm.. zavrsio sve te skole i jos misli da je "crveni" SDP prava "partija" ?? .. Trebao je malo prouciti povijest...

Avatar rubinet
rubinet
18:19 20.12.2017.

baš je pravi socijaldemorat..osjetljiv na društvene probleme..nejednakost..siromaštvo..itd..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije