Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Proslavili ga vatreni

Cortez u Dubrovniku: Za mene i moju obitelj ovo je putovanje predivno iskustvo

Foto: Grgo Jelavić/Pixsell
1/5
02.09.2018.
u 14:52

U središte svjetske javnosti došao je nakon utakmice polufinala svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji, kada su hrvatski nogometaši prilikom slavlja pogotka protiv Engleske pali na njega.

Fotoreporter meksičkog dopisništva Agence France-Presse (AFP), Salvadorac  Yuri Cortez, kojeg su hrvatski nogometaši srušili prilikom slavlja nakon postignutog gola protiv Engleske na nedavnom svjetskom prvenstvu u Rusiji, u nedjelju je s obitelji posjetio Dubrovnik. Cortez je s obitelji na sedmodnevni odmor u Hrvatsku došao na poziv Hrvatske turističke zajednice (HTZ).

Prije Dubrovnika posjetio je Zagreb, a još će obići Split, Šibenik, Zadar, Opatiju, Rovinj i Pulu te Nacionalni park Kornati ili Park prirode Telašćica. Pritom bi se u Opatiji 5. rujna trebao sastati s predstavnicima HTZ-a, Ministarstva turizma i Hrvatskog nogometnog saveza.Cortez je prilikom obilaska povijesne jezgre Dubrovnika iskazao je svoje oduševljenje Hrvatskom.

1/18

„Za mene i moju obitelj ovo je putovanje predivno iskustvo. Nastojimo što više saznati o vašoj zemlji i obilazimo zbilja prekrasna mjesta kao što je Dubrovnik. U Zagrebu smo posjetili zoološki park, a u Dubrovniku bih želio neko vrijeme provesti fotografirajući prelijepi grad koji ima sjajnu priču. Grad je jako poznat i mnoge su se bitne stvari ovdje događale“, izjavio je Cortez te se prisjetio trenutka koji mu je donio svjetsku slavu.

„Kad se to dogodilo bio sam stvarno iznenađen. Kad su pali na mene nisam prestao snimati, baš ovom kamerom koju sad nosim sa sobom. Kad sam poslije pregledao fotografije, bile su jako dobre. Bilo je to sjajno iskustvo, nisam nikad mogao ni pomisliti da bi mi se tako nešto moglo dogoditi“, rekao je Cortez, ali i priznao da ga je medijska pozornost njegovim posjetom Hrvatskoj iznenadila.

Potvrdio je kako je nakon svjetskog prvenstva preko društvenih mreža ostao u kontaktu s Mariom Mandžukićem i Josipom Pivarićem. Cortez je 53-godišnji fotoreporter i voditelj meksičkog dopisništva AFP-a, treće najveće novinske agencije na svijetu. U profesionalnoj karijeri je osim sportskih natjecanja fotografirao i prirodne katastrofe, humanitarne krize, te scene ratišta diljem svijeta.

U središte svjetske javnosti došao je nakon utakmice polufinala svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji, kada su hrvatski nogometaši prilikom slavlja pogotka protiv Engleske pali na njega. Cortez je nastavio fotografirati igrače, koji su mu se potom ispričali i pomogli mu da ustane.  

Pogledajte video o misterioznim ljudima - tko su zelena djeca, svjedokinja Kennedyjeva ubojstva...:

Ključne riječi

Komentara 2

ŠT
ŠtoReći
15:41 02.09.2018.

Uživajte i promovirajte našu lijepu...

JA
Jania
09:08 03.09.2018.

Simpatičan čovjek i cijela njegova obitelj cijeni poziv. Dobar potez HTZ-a.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije