Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBAVILI RAZGOVOR

Ćorić uvjeren u suradnju s HDZ-om: 'U subotu je sastanak na najvišoj razini'

Pero Ćorić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
21.07.2016.
u 15:41

Ćorić je rekao kako su ga danas u HDZ-u uvjerili da imaju volje i snage kao "lokomotiva" unutar Domoljubne koalicije i šire povesti ih u novu izbornu pobjedu.

Glavni tajnik HSP AS Pero Ćorić rekao je u četvrtak, nakon razgovora s predstavnicima Hrvatske demokratske zajednice u sjedištu HDZ-a, da su obavili završne razgovore i izrazio uvjerenje da će dogovor o koaliciji postići u subotu, kada će izaći s konkretnim rezultatima.

"Danas smo obavili završne razgovore. Uvjereni smo da ćemo dogovor postići već u subotu i izaći s konkretnim rezultatima. U subotu je sastanak na najvišoj razini", rekao je Ćorić novinarima nakon polusatnog razgovora u HDZ-u.

Dodao je i da će morati na sastanak doći bez predsjednika stranke Ivana Tepeša koji je imao operaciju slijepog crijeva.

Istaknuo je kako njegova stranka nikad nikoga nije ucjenjivala ili s nekim trgovala, već su željeli garanciju, koju su i dobili, da se zaustavi povratak na vlast "neokomunista Zorana Milanovića".

Dogovor s HDZ-om primarni cilj

Ćorić je rekao kako su ga danas u HDZ-u uvjerili da imaju volje i snage kao "lokomotiva" unutar Domoljubne koalicije i šire povesti ih u novu izbornu pobjedu. 

Ćorić je, upitan razgovara li s Antom Đapićem oko okupljanja desnice, potvrdio da vode razgovore s njim, ali i s drugim strankama. No, istaknuo je, njihov primarni cilj je dogovor s HDZ-om.

Naglasio je kako bi pravaški blok jedino mogao voditi HSP AS jer su oni, kako je rekao, po svim anketama peta politička snaga u zemlji, imaju 362 vijećnika, parlamentarni su u 18 županija i Gradu Zagrebu te u 12 županija čine parlamentarnu većinu. "HSP AS je vlast od Iloka do Mljeta i vlast tretiramo tako da služimo građanima, a ne da dijelimo beneficije i sinekure", rekao je.

Ćorić je kazao i da mu je teško govoriti o HSP-u Daniela Srba jer on nema političku težinu. Rekao je da sa Srbom ne razgovara, "ne zato što ima ružno prezime, nego zato što nema političku težinu".

>> Tepeš i Ćorić došli u HDZ: 'Želimo spriječiti povratak neokomunista Milanovića na vlast'

Komentara 21

JE
Jednakost
16:03 21.07.2016.

Vi ste obicni klovnovi koji zagadjuju politicku scenu. Hrvatska bi bila mnogo ljepse mjesto bez vasih kompleksa.

BE
blaz.elrat
16:15 21.07.2016.

Zahvaljujući Ćoriću i njemu sličnih nikad se desnica ne će okupiti.Nitko nema pravo biti glavni, već svi jednako ujedinjeni.Ćorić misli da su oni glavni,zato što su bili sa HDZ-om,pa ako misle da su tako jaki,neka idu sami na izbore.

RE
RegiOlinda
16:09 21.07.2016.

Samo se meni čini ili ovaj skupa sa Tepešom je umislio da je bitan faktor na političkoj sceni. Sumnjam da će Hdz vratit Prgometa i Kosoricu pa opet sa pravašima u koaliciju. Netko ubrzo nestaje sa političke scene zato i daje ultimatume jer pecka pod nogama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije